De week van de Circulaire Economie gaat beginnen!

Nieuwsoverzicht

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 januari 2019 is de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie. Ook onze partners Impact Hub, Roetz Bikes en BlueCity010 heten de circulaire ondernemers van de toekomst welkom.

Maak circulaire impact met hulp van Impact Hub

De Impact Hub in Amsterdam is een community van sociale en duurzame ondernemers die naast hun kennis en netwerk ook een werkplek kunnen delen. Op woensdag 16 januari vindt hier het event ‘Collaborating for a circular economy’ plaats. Doe mee om meer te weten te komen over de voordelen en uitdagingen van een circulaire samenwerking tussen twee organisaties; Instock & Ahold | Plastic Whale & Vepa en Cepezed (architectenbureau voor ruimtelijk ontwerp) en Albron (grootste Nederlandse voedselcateraar).

BreakfastBreak bij Roetz Fair Factory

Roetz opent op donderdag 17 januari haar Fair Factory deuren. Dit is hun sociale werkplaats waar makers met een achterstand tot de arbeidsmarkt nieuwe Roetz fietsen vervaardigen. Van oude fietsen maken zij een gave, nieuwe designfiets. Hun doel? Een 100% circulaire fiets. Kom langs voor een ontbijtsessie waarin Tiemen ter Hoeven vertelt over het ontstaan van Roetz en wat zij tijdens hun proces geleerd hebben. Zo verlaat je met een gevulde maag en een geïnspireerd brein de Fair Factory.

Verdraaid goede workshop bij BlueCity010

Blue City heeft werk- en experimenteerplekken voor circulaire ondernemers en biedt hen zakelijke ondersteuning. Het is een broedplaats voor innovaties en oplossingen die de circulaire economie werkelijkheid maken. Wil je duurzamere producten produceren, gebruiken of inkopen? Je personeel inspireren en meer leren over de circulaire economie? Dan heeft VerdraaidGoed een verdraaid goede werkwijze ontwikkeld die je helpt bij alle vragen die je kunt bedenken of nog niet hebt bedacht. Nieuwsgierig? Kom dan naar de kennismakingsworkshop ‘Waardeloos weer waardevol’ op woensdag 16, donderdag 17 of vrijdag 18 januari.

Meer weten over de week van de Circulaire Economie? Bekijk hier het volledige programma.


Stichting DOEN is op zoek naar innovatieve pioniers die met hun initiatieven de transitie naar een groene samenleving versnellen. Om hun initiatief sterker, groter en zichtbaarder te maken. Ben of ken jij een circulaire onderneming die impact wil maken? Lees dan meer over ons nieuwe programma ‘Circulair Ondernemen’ en wie weet DOEN we het samen!