Zichtbaarheid voor DOEN-partners in tv-programma Briljant

Nieuwsoverzicht

Een betere, schonere en sociale wereld begint altijd met een sterk idee. Een creatieve geest met een frisse kijk op de manier hoe we met elkaar en onze omgeving omgaan. In het nieuwe RTL4-programma ‘Briljant’ zoekt presentator John Williams elke aflevering een voorloper met het groenste, sociaalste en/of meest toekomstgerichte idee of product. Met elke week aandacht voor een DOEN partner die, net als de deelnemers, streeft naar een samenleving die morgen weer iets beter is dan gisteren.

Start van iets moois
Ook onze partners, die wij vanuit de bijdrage van de Goede Doelen Loterijen steunen, begonnen ooit met een klein idee. Een klein idee dat steeds groter groeide. Om de deelnemers van Briljant flink op weg te helpen, wint het meest briljante idee van de week een bedrag van maar liefst €10.000,- Daarnaast geeft de aandacht in het tv-programma en het contact met andere creatievelingen alle deelnemers hopelijk een boost om hun dromen waar te maken.

DOEN-partners uitgelicht
In elke aflevering is aandacht voor een (oud) DOEN-partner die startte met een klein idee dat uitgroeide tot een succesvolle onderneming die de wereld groener, socialer of creatiever maakt. Benieuwd? Hieronder lees je wanneer de afleveringen worden uitgezonden én welke DOEN-partner die aflevering voorbij komt.

  • Aflevering 1: al uitgezonden. Item met Fairphone terug te kijken op ons Youtube kanaal.

  • Aflevering 2: tijdelijk uitgesteld i.v.m. crisis nieuwe datum volgt aandacht voor MUD jeans

  • Aflevering 3: datum volgt z.s.m., aandacht voor oud DOEN-partner OV fiets

  • Aflevering 4: datum volgt z.s.m. onze directeur Anneke Sipkens aan het woord

  • Aflevering 5: datum volgt z.s.m., aandacht voor Sheltersuit

  • Aflevering 6: datum volgt z.s.m., aandacht voor Repair Café

‘Briljant’ is te zien om 21.25 uur op RTL 4. Elke dag na de uitzending vind je het item met een van onze partners terug op het Youtube kanaal van Stichting DOEN..

Lees hier meer over het programma. Of bekijk de promo.