Technoord: jonge mensen zijn het fundament voor onze energietransitie

Nieuwsoverzicht

Een tech-community waar jonge mensen de motor zijn van onze samenleving en het fundament vormen van de energietransitie. Daar bouwt Technoord met steun van het VriendenLoterij Fonds aan. Door jonge mensen uit Amsterdam-Noord een Techneeship aan te bieden waar ze trainingen in technische en werknemersvaardigheden krijgen en gekoppeld worden aan technische bedrijven. Een half jaar lang worden ze richting een kansrijke toekomst begeleid en doen ze interessante en nuttige werkervaring in de technieksector op.

Kansen zien, krijgen en pakken

Niet voor alle jonge mensen is het vanzelfsprekend dat zij de kansen zien, krijgen en kunnen pakken die aangereikt worden op de arbeidsmarkt in Nederland. De woonomgeving, sociale cohesie en de vaardigheden die ze zelf ontwikkelen, zijn hierop van invloed. De uitdagingen die spelen in aandachtswijken én het grote gat tussen vraag- en aanbod op de arbeidsmarkt zorgen voor maatschappelijke uitdagingen. Technoord helpt jongeren op een positieve manier én koppelt ze aan technische bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel.

Generatie Z: De bouwsteen in de energiesector

Technoord helpt jonge mensen regie te nemen over hun eigen toekomst door hen op persoonlijk en professioneel vlak te laten groeien. Dit doen ze met het ontwikkelprogramma Techneeship, waarin circa tien deelnemers in een half jaar begeleid worden door trainers, coaches en rolmodellen. Via verschillende modules op thema’s als basistechniek cv-installatie, warmtepompen en zonnepanelen verbinden ze de Technees aan het bedrijfsleven. De Technee volgt vervolgens een verdiepingsmodule bij een technisch bedrijf, waar hij/zij tegen betaling (en vaak in de vorm van een leerwerktraject) aan de slag gaat als hulp installatiemonteur.

Aanmelden

Op 9 oktober start er weer een nieuwe Technee-groep voor jonge mensen die regie willen nemen over hun eigen toekomst. Aanmelden kan via de website van Technoord.

Het VriendenLoterij Fonds steunt Technoord dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.