Sociale onderneming Dignita nu ook in Den Haag

Nieuwsoverzicht

All-day brunchrestaurant Dignita traint mensen die uit een kwetsbare positie komen. Na drie succesvolle restaurants in Amsterdam is er nu ook een vestiging in Den Haag, genaamd Dignita Prins Hendrik. De uitbreiding is mede mogelijk gemaakt door het VriendenLoterij Fonds.

Not For Sale

Dignita is onderdeel van Not For Sale, een internationale organisatie die door middel van sociale ondernemingen gecertificeerde trainingsprogramma’s aanbiedt en ondersteuning geeft aan een kwetsbare doelgroep; slachtoffers van mensenhandel en mensen die het risico lopen om uitgebuit te worden, zoals mensen zonder verblijfspapieren. Not For Sale helpt ze om weerbaarder te worden terwijl ze re-integreren op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Alle winst van de restaurants gaat naar Not For Sale.

Van Amsterdam naar Den Haag

Na zich jaren voor kwetsbare vrouwen te hebben ingezet, helpt Dignita in Den Haag ook mannen. Net als in Amsterdam creëert de sociale onderneming een nieuw perspectief op de arbeidsmarkt voor kwetsbare mensen, door ze te trainen in de Dignita Academy en werkervaring op te laten doen in de restaurants. Met de verworven vaardigheden en het herwonnen zelfvertrouwen bouwen ze aan een nieuw en autonoom bestaan. Zo wordt voorkomen dat ze (nogmaals) in een kwetsbare situatie terechtkomen.

Dignita wordt gesteund door het VriendenLoterij Fonds, met dank aan de deelnemers van de VriendenLoterij.