Social entrepreneurs kwamen samen tijdens SEWF23

Nieuwsoverzicht

Tijdens het SEWF - Social Enterprise World Forum C.I.C. half oktober kwamen zo'n 2.000 social entrepreneurs en investors uit meer dan tachtig landen samen in Amsterdam om elkaar te ontmoeten, ervaringen en ideeën uit te wisselen. De Postcode Lottery Group was partner van het event en Stichting DOEN inhoudelijk betrokken.

Op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober vond SEWF23 plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Idriss Nor, directeur Participaties bij Stichting DOEN, nam deel aan een paneldiscussie over ‘unlocking social investment’. Ook stonden meerdere DOEN-partners op het podium. En wat zijn we daar trots op! Onder andere WEAR & MUD Jeans deelden hun inspirerende verhaal. Twee mooie lessen die zij meegaven:

"Volharding, geloven in je eigen verhaal en een team verzamelen dat ook gelooft in dat verhaal, dat zijn de sleutels tot succes." - Danique Gunning van MUD Jeans

"Als startende ondernemer zijn er veel momenten waarop je wilt stoppen.
Maar ‘It’s not the critic who counts'." - Pim Roggeveen van WEAR

Fringe Event

Op maandag 10 oktober organiseerden we op Fringe Day een event over trust-based funding voor social investors. Wat verstaan we hieronder en waarom is het zo belangrijk om systeemverandering te bereiken? Tijdens een interactieve sessie gingen we hierover in gesprek met tientallen social investors.

Na een introductie deelden onze collega Jitske Harms (Programmamanager Regeneratieve economie) en Gael Drummond van Firstport voorbeelden van flexibele financiering. Ook vertelden Daan van Diepen van Wilder Land en Elmar Stroomer van Africa Collect Textiles (allebei DOEN-partners) meer over hun ervaringen met trust-based funding. Eén van de punten waar de aanwezigen zich in konden vinden is dat, omdat systeemverandering een lang proces is, flexibele en ondernemende financiële steun nodig is.

Nederland was een week lang het internationale podium voor social entrepreneurs en DOEN heeft hier met veel plezier aan bijgedragen!