Sankalp Africa Summit 2023: een terugblik op tien jaar impact

Nieuwsoverzicht

Impact ondernemers van over de hele wereld ontmoetten elkaar begin maart tijdens de Sankalp Africa Summit 2023 in Kenia. Dit is een event dat samenwerking bevorderd om wereldwijde uitdagingen duurzaam op te lossen. Ook DOEN was erbij, om kennis te delen, kansen te ontdekken en bestaande en eventueel nieuwe partners te ontmoeten.

Het systeem veranderen

Sankalp Afrika Summit is een van de grootste bijeenkomsten rondom sociaal ondernemerschap in Afrika. Waarbij onder andere thema’s als duurzame energie, circulair ondernemen en regeneratieve landbouw centraal staan. Carol Gribnau, directeur van Stichting DOEN, sprak tijdens de plenaire opening van het event over ‘A decade of transforming impact’. Ze vertelde dat de impactondernemers die DOEN steunt tegen de stroom in roeien. Het is belangrijk om hun aantal en stem te vergroten om te komen tot daadwerkelijke systeemverandering.

Workshop over regeneratieve landbouw

DOEN’ers Mirjam Niessen en Maarten Derksen organiseerden de workshop ‘Scaling up Regenerative Agriculture: a Social Entrepreneur’s Perspective’. Samen met DOEN-partners Regen360, reNature, HDI en Grounded. Eén van de inzichten die naar voren kwam is dat regeneratieve landbouw op grotere boerderijen makkelijker toe te passen is dan bij de vele kleinschalige boerderijen in Kenia. Het ontbreek kleine boeren aan kennis, tijd, en toegang tot middelen, financiering en een afzetmarkt. Terwijl deze kleinschalige boeren er juist het meest van zouden kunnen profiteren.

Een kijkje achter de schermen

DOEN’er Maarten Derksen was in Nairobi en vertelt in een video van een minuut over het event. Benieuwd? Bekijk de video op de LinkedIn-pagina van DOEN.