Plantaardige BBQ smaakt naar de toekomst

Nieuwsoverzicht

De overgang naar een nieuw voedselsysteem, waarbij we minder of zelfs geen vlees eten, is beter voor onze gezondheid én het klimaat. Om duidelijk te maken dat deze transitie een andere focus van de politiek vereist, organiseerde Een DIER Een VRIEND gisteren, ter afsluiting van het parlementaire jaar, de ‘Diervriendelijke Parlementaire BBQ 2020’. Dit als tegengeluid voor de ‘parlementaire barbecue’, die de vleesindustrie al meer dan 40 jaar voor de Tweede Kamer organiseert.

Proef een nieuw voedselsysteem
Met deze BBQ willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat de met miljoenen gesubsidieerde vleesindustrie niet meer van deze tijd is. De plantaardige, klimaatvriendelijke BBQ is een symbolische tegenpool die laat zien dat we allang niet meer afhankelijk zijn van vlees voor een complete maaltijd, en dat het met alle plantaardige alternatieven tijd is voor verandering.

Voor de deur van het parlementsgebouw werden politici, met hun medewerkers en de parlementaire media, uitgenodigd om alvast te proeven hoe het voedselsysteem van de toekomst smaakt. Graag had de organisatie naast de mensen uit het parlement, ook tal van dierenvrienden uitgenodigd, maar door de crisis kan het evenement alleen in een kleinere vorm doorgang vinden. Voor de thuisblijvers is wel een plantaardig prijzenfestijn georganiseerd.

Plantaardig BBQ pakket
De aanwezige gasten kregen allemaal een Plantaardig BBQ Thuispakket mee, zodat ze thuis zelf kunnen ontdekken hoe aardig plantaardig is. Met in het pakket producten van partners Jack Bean, Zeewaar en Rechtstreex. Stichting DOEN heeft als partner van het event een deel van deze pakketten gefinancierd, omdat een nieuw voedselsysteem niet mogelijk is zonder een toekomstgerichte visie van de Nederlandse politici.

Ter nagedachtenis aan Geoffrey Deckers
Op 29 juni werd Een DIER Een VRIEND vlak voor hun evenement opgeschrikt door het plotselinge overlijden van voorzitter Geoffrey Deckers. Wij wensen zijn familie, vrienden en collega’s veel sterkte de komende tijd.


Vanuit ons speerpunt Klimaat en Voedsel steunen we zo nog tal van andere groene, sociale en creatieve voedselpioniers, die werken aan een eerlijk en duurzaam voedselsysteem. Bekijk hier ons portfolio.