Oscar Circulair sluit langjarig partnerschap met Impact door Groei

Nieuwsoverzicht

Oscar Circulair sluit een langjarig partnerschap met Impact door Groei, een programma van vermogensfonds FNO. Het partnerschap bestaat uit een financiële investering in de vorm van een lening van 2,4 miljoen euro en een samenwerking middels de transitieagenda impactondernemingen. Het partnerschap beoogt het ecosysteem van impactondernemingen te verbeteren en om samen de knelpunten in het systeem op te lossen.

Met dit partnerschap en groeikapitaal is Oscar Circulair, dé organisatie die op een sociale manier steden afvalvrij maakt, in de gelegenheid om verder te bouwen aan de circulaire en sociale stad. Momenteel is Oscar actief in Rotterdam en Amsterdam. Vanaf 2024 breidt Oscar Circulair de activiteiten uit in twee steden: Den Haag en Utrecht. Dit is mogelijk dankzij Impact door Groei en de bestaande impactfinanciers van Oscar Circulair: DOEN Participaties, Social Impact Fonds Rotterdam en Rabo Foundation.

De sociale en circulaire stad

In steden zorgt (bedrijfs)afvalinzameling voor veel overlast gevende vervoersbewegingen en worden er nog steeds veel te veel grondstoffen verbrand omdat ze niet goed gescheiden worden ingezameld. Oscar Circulair heeft de afgelopen vier jaar bewezen met haar emissievrije, fijnmazige inzameling dat de afvalmarkt veranderd kan worden. Niet alleen door veel meer grondstoffen in te zamelen, maar ook door sociale impact te creëren. De kern van goed gescheiden inzameling is aandacht voor en door mensen. Oscar is ervan overtuigd dat de circulaire transitie alleen slaagt met de sociale component. Het is Oscars missie om steden afvalvrij te maken en meer stedelijk sociaal weefsel te creëren.

Jan Willem van Bokhorst en Remco Wagemakers, founders van Oscar Circulair:

“Een partner als FNO Impact door Groei wens je iedere impactonderneming in de fase waarin Oscar Circulair zich bevindt. Doorgroeien, als je bewezen hebt dat je impact maakt, is een hele kluif in een economisch systeem dat Environmental en Social impact onvoldoende waardeert. We zijn ervan overtuigd dat dit richting 2030, met komende Europese regelgeving, wel gaat gebeuren”,

Marco Florijn, programmaleider Impact door Groei: “Door de groei van impactondernemingen zoals Oscar Circulair te stimuleren, zorgen we dat mensen in kwetsbare situaties in Nederland optimaal, naar wens en vermogen, meedoen in de samenleving. Oscar Circulair maakt zichtbaar dat het sociale weefsel in gebieden hersteld kan worden en creëert gezonde gemeenschappen, iets wat wij als fonds graag ondersteunen. Oscar Circulair en Impact door Groei zullen deze impact verder ontwikkelen en de komende jaren volgen.”