OneWorld: "Door haar is de HEMA-appeltaart nu vegan (en niemand die het wist)"

Nieuwsoverzicht

DOEN werkt samen met journalistiek platform Oneworld om verhalen van voorlopers die wij ondersteunen met een breed publiek te kunnen delen. Het gaat hier specifiek om portretten van initiatiefrijke en ondernemende mensen die zich inzetten voor een betere balans tussen dierlijk en plantaardig eten op ons bord.

Deze week een gesprek met Veerle Vrindts van Proveg Nederland. Al als jong meisje wilde ze niet langer dieren eten en al op 12-jarige leeftijd mocht ze van haar ouders vegetarier worden. Nu wil ze met ProVeg anderen uitdagen om ook meer plantaardig te gaan eten. Niet door het laten zien van nare filmpjes van slachthuizen of een overdaad aan harde cijfers, maar door mensen te helpen met het maken van andere keuzes: “Ik ga ervan uit dat mensen het goede willen doen, en dat je dat moet vergemakkelijken door obstakels weg te nemen.”

Lees het hele interview hier


Stichting DOEN steunt 'ProVeg Nederland' vanuit het speerpunt Klimaat & Voedsel. Met de bijdrage van de Postcode Loterij financieren we voorlopers die vanuit verschillende invalshoeken kijken hoe we op een andere manier met ons voedsel om kunnen gaan. Op naar een voedselsysteem waarin we verspilling tegengaan, meer plantaardig eten en hierdoor het klimaat minder belasten.