OneWorld: "Deze straatboer brengt industrieterreinen tot leven"

Nieuwsoverzicht

DOEN werkt samen met journalistiek platform Oneworld om verhalen van voorlopers die wij ondersteunen met een breed publiek te kunnen delen. Het gaat hier specifiek om portretten van initiatiefrijke en ondernemende mensen die zich inzetten voor een betere balans tussen dierlijk en plantaardig eten op ons bord.

Deze week een gesprek met straatboer Christiaan Kuipers, oprichter van De Bonenparade. Met zijn initiatief brengt hij, met bloem en groen, zielloze industrieterreinen tot leven. De zorgvuldig op elkaar afgestelde bloemen en planten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook een broodnodige leefomgeving voor de insecten en bijen waar wij zo afhankelijk van zijn.

Lees het interview hier


Stichting DOEN steunt 'De Bonenparade' vanuit het speerpunt Klimaat & Voedsel. Met de bijdrage van de Postcode Loterij financieren we voorlopers die vanuit verschillende invalshoeken kijken hoe we op een andere manier met ons voedsel om kunnen gaan. Op naar een voedselsysteem waarin we verspilling tegengaan, meer plantaardig eten en hierdoor het klimaat minder belasten.