Maak je kwaad voor het klimaat!

Nieuwsoverzicht

Nu zelfs de klimaatdoelstellingen lijken te verdampen, is het meer dan ooit tijd om de straten op te gaan. Scholieren gaven vorige maand al het goede voorbeeld en nu is het aan ons om te laten zien dat het menens is. Loop daarom op zondag 10 maart mee met de Klimaatmars in Amsterdam.

Geen leugens meer
De Klimaatmars is een initiatief van de Milieufederaties, Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Oxfam Novib en de Woonbond. Opgezet om duidelijk te maken dat we klaar zijn met halve waarheden, hele leugens en het niet nakomen van afspraken. We willen:

  • een eerlijke verdeling van de lasten en lusten
  • dat ‘de vervuiler betaalt’
  • een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont
  • een toekomst met echte, groene banen

Leer van voorlopers
Naast iedereen die vindt dat het anders moet, hebben we ook voorlopers nodig die al laten zien dat het anders kan. Die laten zien dat je een succesvolle onderneming en een groene formule prima kan combineren. Zeker wanneer wij als consument vaker kiezen voor de groene alternatieven. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij steunt Stichting DOEN verschillende initiatieven die al bouwen aan een duurzame wereld.
Een paar voorbeelden:

Wocozon
Wocozon biedt sociale huurders van woningcorporaties de mogelijkheid met zonnepanelen op hun eigen dak groene stroom te krijgen, tegen een vaste prijs die hun elektriciteitsrekening structureel verlaagt.

Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie
De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) speelt een onmisbare rol in de onderhandelingen binnen het klimaat- en energieakkoord en zet de belangrijkste thema’s op de agenda.

BBOXX
BBOXX geeft klanten in Oost-Afrika die momenteel geen toegang hebben tot elektriciteit toegang tot zonne-energie via hun betaalbare zonne-systemen.

Selco
Selco Foundation versterkt de duurzame energiesector door te starten met de gebruiker, mensen zonder energie, en te werken aan de barrières waarmee juist zij te maken hebben bij het verkrijgen van energie.

Het kan, het moet en het zal
Het moet anders en het kan anders, laten we dit zondag met z’n allen duidelijk maken. Op de website van Milieudefensie kun jij je aanmelden en vind je veel informatie over dit onderwerp. Ga daarom naar www.milieudefensie.nl We zien je graag op 10 maart! Meer weten over onze groene programma’s? Ga dan naar onze website.