Lekker luisteren: 6 podcasttips van DOEN

Nieuwsoverzicht

Zin in een podcast met inhoud? Wij hebben een aantal podcasts voor je op een rij gezet over duurzaamheid en maatschappelijke onderwerpen. Verhalen die je hopelijk inspiratie geven om het anders te doen. Veel luisterplezier!

1. De Kringloop-podcast

Onze collega Mirjam Niessen (Impact Investment Principal bij DOEN Participaties) was te gast in de Kringloop-podcast van Vrij Nederland. In de vierde aflevering, ‘De hobbels van hergebruik’, praten ze over hergebruik.
Luister deze aflevering via Spotify >
Luister deze aflevering via Apple Podcasts >

2. De WEAR Podcast

Duurzaamheid toegankelijk maken. Dat is de missie van VriendenLoterij Fonds-partner WEAR. Hun wapen? Tweedehands sneakers. In hun podcast nemen ze je mee op reis naar een meer duurzame en circulaire mode-industrie. Ze bespreken de ins & outs van ondernemen in een nieuwe markt.
Luister deze podcast via Spotify >
Luister deze podcast via Apple Podcasts >

3. De stemmen van de toekomst

In de door het VriendenLoterij Fonds gesteunde podcast FUTURE VOICES reizen kinderen in gedachten naar het jaar 2054. Deze tijdreizigers delen met de luisteraar hoe maatschappelijke problemen, zoals armoede, discriminatie en klimaatverandering – dertig jaar later volledig zijn opgelost. Ze blikken terug op het jaar 2024 en delen persoonlijke verhalen en herinneringen uit die tijd.
Luister deze podcast via Soundcloud >

4. Dit is een goede podcast

Elke week bespreekt Marieke Eyksloot met een bekende Nederlander wat je tegenkomt als je duurzamer wil leven. Wat lukt, wat niet en wat nu? Waar schamen ze zich voor, zijn ze jaar trots op en wat geeft hoop? O.a. Patrick Martens, Thekla Reuten en Merel Westrik zijn te horen.
Luister deze podcast via Spotify >
Luister deze podcast via Apple Podcasts >

5. Wij zijn kunstenaar

Het VriendenLoterij Fonds maakte een podcastserie over óf en hoe kunst kan zorgen voor verandering. Podcastmaker Dide Vonk sprak met verschillende makers die vanuit sociale betrokkenheid manieren zoeken om blikken van hun publiek te verruimen.
Luister deze podcast via Spotify >
Luister deze podcast via Apple Podcasts >

6. Systeem op de schop

In deze podcast van Social Enterprise NL vertelt Aaliyah Bochhah van Mama's Koelkast over het ontstaan van haar door het VriendenLoterij Fonds gesteunde initiatief, hoe het zo'n succes is geworden, lessen die ze heeft geleerd op het gebied van impact maken met arbeidsparticipatie en meer.
Luister deze podcast via Spotify >
Luister deze podcast via Apple Podcasts >