Kersttips van DOEN: lekker, goed en leuk!

Nieuwsoverzicht

De Kerstvakantie staat weer voor de deur. Een tijd voor lekkernijen, cadeautjes en leuke uitjes. Wij hebben traditioneel weer een aantal tips van onze partners op een rij gezet die het goed doen op tafel, onder de boom of op de agenda. Een lekkere handcrème, een lekkernij of een leuke tas. Onze partners combineren lekker, leuk en goed.

Kerstshoppen
Zoek je nog een leuke outfit voor oud & nieuw, of nog iets ouds dat als nieuw in je huis straalt? Dan hebben we winkels en webshops van onze duurzame en sociale partners precies wat je zoekt.

 • Studio JUX Eerlijke duurzame mode voor mannen, vrouwen en kinderen. Met tegenwoordig ook leuke woonaccessoires.

 • Sur Atelier In dit atelier maken statushouders mooie dameskleding en homeaccessoires. Hiermee worden zoveel mogelijk nieuwe Nederlanders, met een ambacht, op weg geholpen om vervolgens zelfstandig uit te stromen in de maatschappij. Er is ook een café waar koffie, gebak en lunch wordt geserveerd.

 • 100% Kringloopwinkels Een sociale onderneming die met alle winkels samen een hoop spullen van de afvalberg redt. Hiermee gaan ze verspilling en vervuiling tegen.

 • LENA Fashion Library Opzoek naar de perfecte oufit voor oud & nieuw? Bij LENA leen je prachtige stukken, van design tot vintage, die heel even van jou kunnen zijn.

 • Unrecorded Een duurzaam kledingmerk met betaalbare, biologische basiskledingstukken van hoge kwaliteit. Hiermee draagt Unrecorded bij aan de transitie naar een meer duurzame en eerlijke textielindustrie.

Voor onder de boom
Cadeautjes die het goed doen onder de boom, maar ook de rest van het jaar ontzettend leuk zijn om te geven of krijgen.

 • SOOP
  Verzorgingsproducten doen het altijd goed als cadeau. Met de zeep van SOOP heb je een heerlijke zeep, met een circulair verhaal.

 • Naïf
  De natuurlijk, volledig ‘vegan’, en oceaan verzorgingsproducten van Naïf zijn speciaal gericht op baby’s, kinderen en vrouwen, maar ook een mannenhuid zal niet klagen.

 • Lots of Lesvos
  Biologische olijfolie, honing en zout geproduceerd door boeren op Lesbos en in Nederland als cadeaupakket verkocht. Een deel van de opbrengsten gaat naar de boeren én meer werkgelegenheid onder de lokale bevolking en vluchtelingen. Een deel van de winst gaat naar educatie voor vluchtelingen.

 • Makers Unite
  Zoek je een leuke tas of trui die net even iets anders is dan normaal, dan vind je bij Makers Unite wat je zoekt. Kies bijvoorbeeld voor een tas gemaakt van reddingsvesten of een trui gemaakt in samenwerking met Ben & Jerry’s. Allen met liefde geproduceerd door nieuwkomers die bij Makers Unite een talentonwikkelingsprogramma volgen.

Lekkernijen
Eten en drinken maken van de komende dagen pas echt feestdagen. Bij onze partners vind je van alles, voor zoetekauw tot fijnproever.

 • Instock producten
  Instock zet voedselverspilling op de kaart en red producten die anders verspild zouden worden. Je kunt eten in één van hun restaurants of pieperbier, granola en kookboeken kopen op één van hun locaties .

 • Appelcider (Betuwse Fruitmotor)
  Krenkelaar van de Betuwse Fruitmotor misstaat niet tijdens het kerstdiner. Er is een heerlijke Appelcider of een alcoholvrije Appelsprankel, voor wie al aan bepaalde goede voornemens wil werken. Allemaal gemaakt van Betuwse appels. Perfect van smaak, maar net niet mooi genoeg voor de supermarkt. Daar weet De Fruitmotor wel raad mee.

 • Chocolatemakers
  De chocoladerepen van de Chocolatemakers zijn van boon tot reep met liefde en aandacht geproduceerd. Aan elke stap in de keten wordt gedacht. En krijg je er geen genoeg van? Dan kun je een rondleiding krijgen in hun splinternieuwe chocoladefabriek.

Uitjes
Ben je de lange eettaffels en de familie even zat? Trek er dan op uit! Ook in de Kerstvakantie is er genoeg te zien en beleven.

 • Hollandse Meesters Her-Zien
  In de Hermitage is op dit moment de tentoonstelling ‘Hollandse Meester her-zien’ te bekijken. Een tentoonstelling die laat zien dat er, in tegenstelling tot wat schilderijen laten zien, er wel degelijk mensen van kleur in de stad leefden

 • MuZIEum
  Het MuZIEum, een ervaringsmuseum over blind en slechtziendheid, laat rond de Kerstdagen zien hoe het is om Kerst te ervaren zonder licht. De blinde en slechtziende gidsen van het museum nemen je mee in hun kerstwereld.

 • De Groene Afslag
  Een multifunctionele ontmoetingsplek in Laren waar het enthousiasme voor een duurzame toekomst centraal staat. Een heerlijke plek om in de kerstvakantie te ontbijten of lunchen.

 • Jan Vos
  De voorstelling ‘GAS’ toont het verhaal van de gaswinning in Groningen en alle verhalen die daarbij horen. Een bijzonder stuk dat iedereen aanspreekt, of je nu met de problematiek te maken hebt of niet. Rond de Kerstdagen te zien in Assen, Gouda en Groningen.