Het We doen het samen! Festival gaat online

Nieuwsoverzicht

We hebben goed nieuws: Het We doen het samen! Festival gaat door als een online event met sprekers en workshops die je gratis kunt bijwonen. Het worden een paar dagen vol inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante workshops om jouw bewonersinitiatief of idee een boost te geven.

Online festival
Gelukkig kun je online net zoveel kennis en inspiratie opdoen en nieuwe mensen ontmoeten! We trappen het festival op zaterdag 5 september om 10.00 uur af met een geweldig leuk programma, waarbij sprekers als Peter Heerschop, Rocky Hehakaija en Joris Luyendijk je meenemen in hun boeiende verhalen. Ook organiseren wij als trotse partner van het festival die dag twee workshops met De School voor Wereldverbeteraars. Je leert vragen te stellen en je droom waar te maken. Het hele programma vind je hier.

Meer online workshops
En dan is het festival nog niet voorbij! Van dinsdag 8 t/m donderdag 10 september kun je vervolgens dagelijks ontbijt-, lunch-, en avondsessies volgen vanachter je computer. Ook wij bieden op deze dagen in samenwerking met een aantal partners workshops aan. Zo leer je van lobby je hobby te maken en in een workshop storytelling de kunst van het overbrengen van jouw verhaal. Wil je de fijne kneepjes van crowfunden leren? Onze partner Voorjebuurt leert je hoe. Naast deze workshops zijn er nog ruim 40 andere workshops gratis te volgen. Kijk snel naar het programma en schrijf je in voor vrijdag 4 september 17.00 uur.

Stichting DOEN is partner van het We doen het samen! Festival
DOEN gelooft in een sociale samenleving, een samenleving waarin iedereen mee kan doen en ertoe doet. Met de bijdragen van de Nationale Postcode Loterij ondersteunt DOEN vernieuwende initiatieven van actieve bewoners die de sociale samenhang vergroten. Dit draagt bij aan veerkrachtige, sociale gemeenschappen waar iedereen meedoet en onderdeel van is.
Door het zichtbaar maken van initiatieven van actieve bewoners, kunnen we elkaar inspireren en aanmoedigen om samen te werken aan een nieuwe samenleving. Tijdens het We doen het samen! Festival willen alle partners actief burgerschap stimuleren en het succes van vele lokale initiatieven in héél Nederland laten zien en vieren.