HackYourFuture helpt nieuwe talenten de technische wereld in

Nieuwsoverzicht

“Samen zorgen we ervoor dat geen talent verloren gaat.” De vraag naar goede ICT’ers op de Nederlandse arbeidsmarkt groeit. Daarnaast is er een grote groep mensen die gedwongen hun land van herkomst moesten verlaten en graag in Nederland aan de slag willen. HackYourFuture (HYF) is een organisatie die nieuwkomers opleidt tot web developers. En dit met succes! Want sinds de oprichting in 2016 zijn er al meer dan 330 leerlingen afgestudeerd, zijn er ruim 250 werkzaam als IT-professional en vond 90% van afgestudeerden een baan.

Kansen voor iedereen

Nieuwkomers die bij HYF aan de slag willen komen net als iedereen op sollicitatiegesprek. Als zij geschikt zijn voor de opleiding, worden zij in een periode van zeven maanden opgeleid tot web developers. Na het behalen van de opleiding beginnen zij aan een baan, bij grote bedrijven als KPMG, KLM, Vattenfall en Accenture, maar ook bij kleinere startups en scale ups. Ze verdienen een goed salaris en dragen simpelweg bij aan de Nederlandse samenleving. Dit alles verhoogt het gevoel van eigenwaarde en maakt het integreren makkelijker. Tegelijkertijd is er vanuit het bedrijfsleven veel vraag naar deze talenten.

Deelnemer George Saad uit Syrië werkt nu voor Deloitte als Junior Cloud Engineer: “Naar Nederland komen was niet makkelijk maar al snel hoorde ik van HackYourFuture. Het bleek een geweldige manier om me bezig te houden, enorme kennis op te doen en me op de toekomst te concentreren. Het was geen gemakkelijke keuze om alles achter te laten en opnieuw te beginnen in Nederland, maar ik heb al zoveel bereikt.”

Het belang van het uitbreiden van het curriculum

Dankzij de steun van het VriendenLoterij Fonds kan HYF zich de komende twee jaar inhoudelijk door blijven ontwikkelen. Een belangrijke ontwikkeling is de “Java-Track”, een pilot waarvoor een aantal studenten die bovengemiddeld presteren geselecteerd zijn. Ze leren in drie maanden de basisprincipes van Java. Dit is een vorm van object-georiënteerd programmeren, waarbij je aan de achterkant opereert. Zodra de leerlingen de basisprincipes kennen, hebben ze meer kans op een complexe startersfunctie binnen het bedrijfsleven. Dankzij deze doorstroom neemt de kans op een baan voor de studenten toe.

Voor en door elkaar

Tijdens de opleiding ontstaan er veel mooie vriendschappen. De studenten die de opleiding hebben doorlopen zijn op verschillende manieren nog bij de organisatie betrokken, als bijvoorbeeld een trainer, buddy of coach voor de nieuwe deelnemer. Bekijk hier het filmpje die is gemaakt voor het 5-jarige jubileum van HYF.

“Het VriendenLoterij Fonds wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.”