Green Phenix werkt aan duurzamere toekomst Curaçao

Nieuwsoverzicht

Green Phenix, een sociale onderneming op Curaçao die zich inzet voor een circulaire en inclusieve economie voor een duurzaam Curaçao, gaat een nieuwe samenwerking aan met Stichting DOEN. Deze verbintenis markeert een belangrijke stap voorwaarts in de missie van Green Phenix om de gemeenschap te versterken en een duurzamere toekomst op het eiland te bevorderen.

In de afgelopen 5 jaar heeft Green Phenix zich ingezet door middel van leerwerktrajecten voor mensen die langdurig werkloos zijn geweest en die willen re-integreren. Ook heeft het een ecosysteem opgebouwd om afvalplastic in te zamelen, waarmee lokaal nieuwe producten worden vervaardigd. Met de ondersteuning van Stichting DOEN kan Green Phenix deze activiteiten voortzetten en verder uitbouwen.

Stichting DOEN staat bekend om haar toewijding aan het versnellen van de overgang naar een duurzame, sociale en creatieve wereld. Met de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij zal Stichting DOEN Green Phenix helpen om de impact van hun initiatieven te vergroten.

"De samenwerking met Stichting DOEN is een fantastische kans voor Green Phenix om onze impact te vergroten en onze missie van een duurzamere toekomst op Curaçao voort te zetten," aldus Sabine Berendse, founder van Green Phenix. "We kijken ernaar uit om samen te werken aan innovatieve oplossingen en positieve verandering te realiseren."

Jitske Harms, programmamanager bij Stichting DOEN: “Green Phenix creëert bewustzijn voor een complex probleem (plastic vervuiling) en daarnaast geven ze mensen die verder van de arbeidsmarkt staan werk en begeleiden hen. Het initiatief gaat niet voor de quick wins maar voor structurele verandering in mindset van de bewoners op Curaçao, een aanpak die ons enorm aanspreekt!”

Green Phenix en Stichting DOEN kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en zijn vastbesloten om gezamenlijk bij te dragen aan een duurzamere, sociale en creatieve wereld.