Dit zijn de winnaars van de Boost je Buurt challenge 2022

Nieuwsoverzicht

De winnaars van de Boost je Buurt challenge, een initiatief van de gemeente Amsterdam, zijn bekend. De Amsterdamse impact ondernemers Bims Tourguides, FC Weesp en LSTNR wonnen naast een ondernemersprogramma bij Impact Hub Amsterdam een publieksprijs van €7.500, €5.000 en €2.500. De impactondernemers Juiciety, Marie Marie en Bar Bario gingen naar huis met de juryprijzen van €7.500, €5.000 en €2.500. Reineke Schermer, programmamanager bij Stichting DOEN, en Odile Jansssen van het Postcode Loterij Buurtfonds, zaten in de jury die de winnaars koos.

Voor de Boost je Buurt challenge 2022 selecteerden Amsterdam Impact en Impact Hub Amsterdam per stadsdeel of stadsgebied 3 à 4 (startende) impactondernemers die werken aan de maatschappelijke uitdagingen in de stad. Deze impactondernemers namen de afgelopen maanden deel aan het ondernemersprogramma én maakten kans op een aanvullend ontwikkelbudget van €2.500, €5.000 of €7.500. Tijdens de finale op donderdag 30 juni werden er drie juryprijzen én drie publieksprijzen uitgereikt.

Stichting DOEN in de jury

Omdat Stichting DOEN jarenlange ervaring heeft met het ondersteunen van impact ondernemers waren Reineke Schermer (programmamanager Stichting DOEN) en Odile Janssen (Postcode Loterij Buurtfonds) voor de jury van deze challenge gevraagd. Reineke: “Al deze winnaars laten – net zoals de voorlopers die DOEN steunt - zien dat een duurzamere, socialere en creatievere wereld mogelijk is. Wij hopen dat ze een inspiratie zijn voor anderen.”

Het ondernemersprogramma

DOEN-partner Impact Hub Amsterdam verzorgt het ondernemersprogramma samen met Voor je Buurt, Starters4Communities en Innofest. Impact Hub Amsterdam bouwt ecosystemen voor impact: interactieve netwerken waarin impact ondernemers, het MKB en corporaties, investeerders, consumenten, de overheid en andere organisaties samen de transitie naar een duurzame economie versnellen.

Lees hier meer over de Boost je Buurt challenge.