Deze week vieren we de circulaire economie!

Nieuwsoverzicht

Deze week is het de Week van de Circulaire Economie, met dit jaar als thema: Slimme ondernemers maken het rond. Dit is het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevent voor en door (beginnende) circulaire ondernemers. Zo worden de Circular Awards uitgereikt, waar drie DOEN-partners in de finale staan in de categorie Business. En presenteert het Circular Innovation Collective (CIC) een handboek om circulariteit in Europese steden en regio’s te stimuleren.

Uitreiking Circular Awards

De Circular Awards worden op 14 maart uitgereikt op de Nationale Conferentie Circulaire Economie aan innovatieve en circulaire projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die een buitengewone bijdrage leveren aan de bevordering van de circulaire economie. Er zijn vier categorieën: Business, Public, Circulair Chain en Business. In de categorie Business zijn de drie finalisten allemaal (oud-)partners van DOEN: Buurman, United Repair Café en Tiny Library.

Gratis handboek voor innovatie

Het Circular Innovation Collective (CIC) presenteert deze week een handboek om circulaire innovatieprogramma’s in Europese steden en regio’s te bevorderen. Met dit handboek geeft het CIC lokale overheden, organisaties die ondernemers steunen, impact investeerders en ondernemers het benodigde stappenplan om steden en regio’s te helpen hun overgang naar een circulaire economie te versnellen.

“Vaak gaan grote maatschappelijke transities gepaard met grote, gedurfde doelen en uitdagingen. Met het CIC-handboek wordt het voor elke stad, gemeente of regio heel eenvoudig om voorlopers en ondernemers te ondersteunen en samen te werken aan een nieuwe impacteconomie. We nodigen iedereen uit er niet langer 'alleen maar' in te geloven, maar ook actie te ondernemen!" - Coen Persijn, Programmamanager bij Stichting DOEN

Meet-up van de Club van Circulaire Ondernemers

Anjo Travaille neemt op maandagmiddag 11 maart de Club van Circulaire Ondernemers mee in een masterclass over gedragsverandering. Deze club bestaat uit meer dan 30 pionierende circulaire bedrijven en partners die zich hebben verenigd om samen te werken en kennis te delen om transities te versnellen. Veel (oud-)DOEN-partners zijn onderdeel van deze club.