De nieuwe indoor klimbeleving Spider City maakt impact

Nieuwsoverzicht

Spider City is de nieuwe indoor klimbeleving van Fun Forest in Rotterdam. Hier kunnen kinderen als een ware held door de stad klimmen, springen en vliegen. Door deze nieuwe klimbelevenis kan sociale onderneming Fun Forest, bekend van vier outdoor klimbossen in Nederland, nu ook buiten het zomerseizoen om kinderen in beweging brengen én leer- en werkplekken bieden aan jongeren waar de arbeidsmarkt zich geen raad mee weet.

Het hele jaar door kinderen in beweging

Waar de outdoor klimbossen van Fun Forest gericht zijn op avontuur in de natuur, is Spider City een indoor klimbeleving. Zo kunnen kinderen het hele jaar door in beweging blijven. Spider City is een speel- en leeromgeving waar het bijzondere verhaal van de Bende van de Groene Vingers centraal staat. Kinderen gaan als lid van de bende op een speciale missie om de stad weer groen te maken. Met speciale handschoenen klim je als een spin tegen de hoogste gebouwen en vlieg je van het ene object naar het andere. Ben je boven? Dan is het tijd om aan je eigen zijden draad naar beneden te vliegen of naar het volgende object te zweven. Er zijn verschillende parcours met verschillende moeilijkheidsgraad.

Gelijke kansen voor iedereen

Bij Fun Forest is iedereen welkom om op avontuur te gaan en grenzen te verleggen. Voor veel kinderen is een dagje uit niet vanzelfsprekend. Daarom biedt Fun Forest in hun klimbossen en in Spider City ook gratis impact klimkaarten aan in samenwerking met verschillende partners die zich inzetten voor minder kansrijke kinderen. Daarnaast biedt Fun Forest jonge mensen, die moeilijk aan een baan komen, leer- en werkplekken in het team. Bij Fun Forest worden ze gestimuleerd om hun opleiding af te maken of om door te stromen naar ander werk. Het doel is om per 2030 2.000 leer- en werktrajecten te hebben gecreëerd, waardevol werk te hebben geboden aan 1.500 jongeren en 50.000 impactkaarten uitgedeeld te hebben.

Fun Forest wordt gesteund door het VriendenLoterij Fonds, met dank aan de deelnemers van de VriendenLoterij.