8 tips om je vader verantwoord te verrassen

Nieuwsoverzicht

Zondag 21 juni is het Vaderdag! Wil jij je vader in het zonnetje zetten? Verwen hem dan met een mooi cadeau van één van onze partners. Hiermee verras je je vader én help je ook deze duurzame en sociale ondernemers zodat zij zich kunnen blijven inzetten voor een betere wereld.

1| i-did
Een mooie telefoonhoes, opbergtas of laptopsleeve koop je voor je vader bij i-did. De producten worden gemaakt van gerecycled vilt van kapotte kleding en textiel door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

2| Support Your Locals
Houd je vader van eten en drinken? Zoek dan iets lekkers voor hem uit bij een lokale ondernemer bij jou in de buurt. Support Your Locals is een landelijke campagne die heel Nederland oproept zoveel mogelijk te kiezen voor producten van dichtbij. Op het online platform bieden lokale ondernemers en voedselproducenten de lekkerste producten binnen jouw regio aan.

3| Instock
Staat vaders graag in de keuken? Geef hem dan een kookboek van Instock. Ieder jaar gooien we per persoon 41 kilo eten in de afvalbak. Daarom maakte Instock twee boeken die je helpen om thuis minder te verspillen én om klimaatvriendelijker te koken. Met Instock Cooking leer en lees je alles over verschillende conserveringstechnieken en met Circular Chefs leer je de circulaire keuken kennen.

4| Brouwerij De Prael
Proost! Speciale vaders drinken speciale biertjes van Brouwerij De Prael. Gebrouwen in een brouwerij waar mensen werken die elders moeilijk aan werk komen. Je kunt ook bij ze langsgaan en hem meenemen naar een bierproeverij of etentje in Groningen, Den Haag of Amsterdam.

5| Rebottled
Houdt je vader meer van wijn? Geef hem dan een uniek glas van Rebottled, gemaakt van oude wijnflessen die anders weggegooid zouden worden. Is je vader voorzien van glazen? Geef heb dan een lampje, dat Rebottled maakt van de hals van de wijnflessen.

6| Zsilt
Van mooie tools worden de meeste mannen blij. Goeie tools om zandkastelen te bouwen vind je bij Zsilt. Hun strandspeelgoed is gemaakt van 100% gerecyclede materialen uit Nederland.

7| Studio JUX
In een duurzaam kledingstuk van Studio JUX kan je vader niet meer stuk. Kies bijvoorbeeld voor een zwembroek met een gezellige print of een mooie portemonnee. In de webshop vind je ook veel bijzondere accessoires voor in huis. Vind je het moeilijk om te kiezen? Dan biedt een cadeaukaart uitkomst!

8| Koeckebackers
Wil je je vader wat lekkers geven én iets dat hem helpt in de 1,5 meter samenleving? Geef hem dan 1,5 meter koeck van Koeckebackers! Deze sociale onderneming verkoopt nu kokers van 75cm gevuld met overheerlijke koecken. Twee kokers samen vormen de veilige afstand 1,5 meter.

Headerfoto: Studio JUX, Willem de Kam