6 tips voor deze zomer(vakantie)

Nieuwsoverzicht

Eindelijk dat boek lezen wat al maanden op je ligt te wachten, zwemmen bij je favoriete meer, onbeperkt ijsjes eten, ... De zomervakantie is begonnen! In Nederland kan je helaas niet altijd uitgaan van mooi weer. Niet getreurd, want wij hebben een aantal tips van door het VriendenLoterij Fonds gesteunde initiatieven voor je op een rij gezet om zowel met zonnig als regenachtig zomerweer van alles te beleven.

1. Klim, spring en vlieg als ware held bij Spider City
Spider City is een nieuwe indoor klimbeleving in Rotterdam van sociale onderneming Fun Forest. Met speciale handschoenen aan klim je als een spin tegen de hoogste gebouwen omhoog en vlieg je naar beneden of het volgende object. Er zijn verschillende parcoursen met een verschillende moeilijkheidsgraad.

2. Huur een fiets en ontdek het Amsterdamse Bos
De Boshalte is een kiosk met terras, fietsverhuur met fietswerkplaats en een paviljoen voor sociaal-creatieve activiteiten in het Amsterdamse Bos. Ketsbare jongeren kunnen er een leerwerktraject volgen. Huur er een fiets, geniet van een kop koffie of doe mee aan een activiteit.

3. Bezoek de IJsselbiënnale voor 100 km aan kunst
Pak je fiets, volg het water van de IJssel en dompel je onder in de IJsselbiënnale 2023, een kunstroute van Doesburg tot Zwolle. Van 17 juni tot en met 17 september tonen kunstenaars met hun werk de effecten van klimaatverandering op het landschap, de bodem en haar bewoners. En krijgt de bezoeker nieuwe handelingsperspectieven.

4. Luister de podcastserie Wij zijn kunstenaar
Wist je dat het VriendenLoterij Fonds haar eigen podcast heeft? Wij zijn kunstenaar is een podcastserie over óf en hoe kunst kan zorgen voor verandering. Alle afleveringen van het eerste én tweede seizoen beluister je via je favoriete podcast-app. Perfect om te luisteren aan het zwembad, in de tuin of tijdens een rondje wandelen.

5. Ga brunchen bij Dignita
Bij Dignita geniet je de hele dag door van traditionele brunchklassiekers met een twist. Er zijn drie locaties in Amsterdam en eentje in Den Haag. Dignita is onderdeel van Not For Sale, een organisatie die door middel van sociale ondernemingen trainingsprogramma’s slachtoffers van mensenhandel en mensen die risico lopen om uitgebuit te worden, helpt.

6. Maak een culinaire reis door Afghanistan bij Sarban
Sarban is een familierestaurant met locaties in Tilburg, Den Bosch, Utrecht en Den Haag. Jonge vluchtelingen krijgen hier de kans om zelfredzaam te worden in Nederland. Jij kan er op ontdekkingstocht naar de smaken en geuren uit de Afghaanse keuken.

Deze initiatieven worden gesteund vanuit het VriendenLoterij Fonds dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.