5 vragen aan Vos Vorstermans, Impact Investment Associate DOEN Participaties

Nieuwsoverzicht

Hoe is het om te werken bij Stichting DOEN? Dat kunnen onze collega’s zelf het beste vertellen. En daarom laten wij je graag met ze kennismaken! Vandaag stellen we vijf vragen aan Vos Vorstermans, Impact Investment Associate DOEN Participaties.

1. Wat was je belangrijkste reden om bij DOEN te solliciteren?
DOEN Participaties is in mijn ogen een unieke partij, omdat ze impact gedreven investeert en een lange termijnvisie heeft. Ze gaat samenwerkingen aan om voorlopers met innovatieve ideeën te helpen groeien en impact te maken en kan daarin geduldig zijn. De focus ligt op het begin van transities, waar het risico hoog is, maar waar we bereid zijn dit risico te nemen vanwege het potentieel voor positieve verandering. Deze benadering spreekt mij erg aan. Ik ben ervan overtuigd dat DOEN Participaties een juiste plek is om je professioneel in te zetten voor een betere wereld.

2. Wat vind je het leukste aan je werk?
Het ontdekken van frisse, nieuwe perspectieven door interactie met vooruitstrevende ondernemers en collega’s die zich met passie inzetten om de wereld te verbeteren. Dit is erg inspirerend en hoopgevend.

3. Hoe vind je DOEN als werkgever?
Ik voel me heel welkom en gewaardeerd bij DOEN. Er heerst een ontspannen en fijne sfeer op kantoor, er is genoeg ruimte voor mijn eigen ontwikkeling en afwijkende meningen worden alleen maar gewaardeerd.

4. Waar ben je in je werk het meest trots op?
De open houding, het lef bij financieringen - door in de vroege fase in te stappen waar het voor andere financiers veelal te risicovol is, maar voor de ondernemer cruciaal -, en het lange termijnvertrouwen in initiatieven vanuit DOEN.

5. Wat is jouw favoriete door DOEN/DOEN Participaties gesteunde initiatief?
DOEN ondersteunt, dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij, zo veel mooie en belangrijke initiatieven, dat ik het lastig vind om er één te noemen. Maar als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik voor Notpla. Zij produceren afbreekbaar verpakkingsmateriaal gemaakt van zeewierextract, als alternatief voor niet-afbreekbare, eenmalige en vervuilende plastic verpakkingen. Ze maken onder andere eetbare zakjes voor dranken en sauzen, coatings voor papieren bekers en borden en verpakkingsmateriaal voor droge (voedsel)producten. Notpla’s producten zijn biologisch afbreekbaar in minder dan zes weken in een thuiscompost of natuurlijke omgeving, en hebben dus geen industriële composteerfaciliteiten nodig.