5 duurzame cadeautips van DOEN-partners

Nieuwsoverzicht

Iets geven aan een ander is nog leuker als je daarmee bijdraagt aan een duurzamere en socialere wereld. Wij hebben een paar cadeautips van onze partners voor je op een rij gezet die het goed doen op een verjaardag, in de schoen of onder de kerstboom.

1. Een cadeau van de kringloop

Waarom zou je gaan voor nieuwe cadeaus als je ook mooie tweedehands cadeaus bij de kringloop kunt scoren? Je vindt daar vaak nog heel goed uitziende boeken, spelletjes en meer. Dat is leuk voor de portemonnee én de wereld. Geen zin of tijd om naar een fysieke kringloopwinkel te gaan? Kijk dan eens op onlinekringlopen.nl.

2. Chocolade van Chocolatemakers

In de zonne-energie fabriek in de Amsterdamse cacaohaven maakt Chocolatemakers dit jaar chocolade met duurzame cacao die per zeilschip van de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam komt. Sinds dit jaar hebben ze ook chocoladeletters.

3. Pop van Colourful Goodies

Bij Colourful Goodies vind je poppen met verschillende huidskleuren, maar ook poppen die een weerspiegeling zijn van personen met een beperking of personen met een huidaandoening.

4. Een gepersonaliseerd cadeau van Cre8

In de sociale werkplaats van Cre8 maken ze originele en persoonlijke items. Bestel er bijvoorbeeld een puzzel, klok of lamp met de naam van een kind of een ketting met een hartje eraan dat door jezelf is getekend.

5. Lekkers van Driekant

Bij de biologische, ambachtelijke en sociale bakkerij Driekant bestel je lekkers als taart, gebak, maar bijvoorbeeld ook pepernoten en kerststollen.

DOEN kan deze initiatieven steunen dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij en Postcode Loterij.