Sociaal ondernemen groeit en bloeit tijdens The Impact Days

Nieuwsoverzicht

Van feestelijke fiets- en wandelroutes tot inspirerende evenementen. Tijdens The Impact Days (21 t/m 23 november) ontdekt, viert en versnelt Nederland sociaal ondernemerschap. Tijdens deze drie dagen wordt ingezoomd op ondernemers in Nederland die het maken van een positieve verandering voor mens en planeet tot hun kern hebben gemaakt. Iedereen kan in zijn eigen buurt of stad ontdekken op welke plekken wordt gebouwd aan een duurzame en eerlijke wereld.

Social Shopping
Op zaterdag 23 november worden mensen uitgenodigd om te komen shoppen bij ondernemers in Haarlem en Amsterdam die een maatschappelijke of ecologische missie hebben.

De routes lopen langs diverse DOEN-partners: Dignita Hoftuin, voor een lekker lokaal, biologisch eten in het idyllische groen van de Hoftuin, Instock voor een maaltijd van gered voedsel of Brouwerij De Prael, waar het om mensen en bier draait. Ook kun je (h)eerlijk shoppen bij Studio JUX of LENA of genieten van kunst bij Beeldend Gesproken.


De shoppingroutes vind je hier.

Experiences
Tijdens de Impact Days organiseren diverse partners door het hele land experiences; bijzondere kijkjes achter de schermen en leuke uitjes. Zo kun je langs bij onder andere Makers Unite, BORO Atelier, Sûr Atelier en Chocolatemakers.

Expertmeering Fair Fashion & Fabrics
Wij organiseren samen met Social Enterprise NL de Expertmeeting Fair Fashion & Fabrics, waar we ingaan op circulaire mode-oplossingen en de overgang naar een circulaire textielbranche.

DOEN gelooft in een duurzame mode industrie, deze sector kán verbeterd worden. De CO2 uitstoot, het gebruik van water en chemische stoffen kunnen omlaag en de levensduur van kleding kan juist omhoog. Daarnaast is arbeidsparticipatie van mensen die moeilijk aan werk komen mogelijk. Onze partners zijn de uitdaging aangegaan om de nieuwe norm te worden en te groeien binnen de huidige markt. Tijdens deze bijeenkomst brengen we het netwerk samen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Bekijk wat er allemaal te doen is bij jou in de buurt op www.theimpactdays.nl.