BlijGoed zet uniek handwerk van betrokken makers in de etalage

Op veel dagbestedingsateliers worden prachtige kunstproducten gemaakt. Bij het grote publiek blijven deze unieke creaties meestal onbekend. Zonde, vindt Special Arts. Daarom zette deze stichting met steun van het VriendenLoterij Fonds het overkoepelende verkoopplatform BlijGoed op. Zodat ateliers hun producten kunnen aanbieden en de makers hun eigen ondernemerschap ontwikkelen.

Uniek handwerk voor een breed publiek

Op www.blijgoed.nl vind je producten van verschillende makers onder één dak. Van serviesgoed tot kraamcadeaus en van sieraden tot handdoeken. De meeste producten zijn uniek, dus het aanbod is iedere keer weer nieuw. Ook zijn er verschillende offline pop-up verkooppunten waar BlijGoed de creaties aanbiedt. Voorheen werden de producten voornamelijk via de dagbestedingsateliers zelf verkocht. Special Arts zorgt met BlijGoed voor een veel groter bereik.

Betrokken makers

Ateliers in Nederland die kunst- en kunstproducten maken met cliënten uit de zorg, kunnen zich aansluiten bij het verkoopplatform. De deelnemers volgen de training ‘Productpresentatie en ondernemerschap’ en kunnen daarna zelf het hele verkoopproces doen. Van het bepalen van de prijs tot de productfotografie en het websitebeheer. Zo houden ze het hele proces in eigen hand. Voor begeleidster Mojgan Lisar was dit een eyeopener: “Wij zijn gewend dat wij de prijs bepalen en gebruiken standaard teksten. Maar nu de deelnemers dat zelf mogen doen, wordt het heel persoonlijk.”

BlijGoed Community

BlijGoed is inmiddels uitgegroeid tot een community van makers, kopers, begeleiders en fans. In het BlijGoed Mini Magazine komt dit allemaal samen. Hierin vind je woontrends en inspiratie voor een BlijGoed-gevoel en lees je over de samenwerking met VriendenLoterij Fonds-partner Branchevereniging Kringloop Nederland, die zich inzet voor een circulaire economie, inclusieve maatschappij en een professionele kringloopbranche. Maar BlijGoed werkt ook samen met de Kringloop in Borne en Baarn, die beide aangesloten zijn bij de Branchevereniging Kringloop Nederland.

Lees het BlijGoed Mini Magazine: https://issuu.com/specialarts/docs/blijgoed_mini_magazine_2-24_issuu

Bestel hier de BlijGoed Cadeaukaart, een bijzonder cadeautje waarmee je het sociaal ondernemerschap steunt: https://www.blijgoed.nl/saldo

Het VriendenLoterij Fonds steunt BlijGoed dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.