Impact maken tijdens NRC Impact Day

Impact maken. Het is een veel gebruikte term die het goed doet in menig jaarplan, maar wat betekent het eigenlijk? Hoe combineer je succes met een bedrijfsmodel dat ook sociaal en duurzaam is? Tijdens de NRC Impact Day op donderdag 23 mei gaan we met denkers en doeners op zoek naar het antwoord op deze en andere vragen.

Stichting DOEN weet dat in toenemende mate mensen zijn die bedrijven opzetten om maatschappelijke doelen te bereiken. Denk aan de warmtepomppanelen die ervoor zorgen dat huizen van het gas afkunnen of een brouwerij die mensen met een psychiatrisch verleden weer aan werk helpt. Daarom nodigen wij als partner van de NRC Impact Day iedereen uit die wil meepraten over het bedrijf van de toekomst. Een bedrijf waarbij winst niet alleen gaat om de hoeveelheid geld die wordt verdiend, maar ook om de mate waarin wordt bijgedragen aan een betere wereld.

In ons nieuwe, duurzame pand willen we op deze dag niet alleen leren van bedrijven die het goede voorbeeld geven, maar ook stilstaan bij de problemen van organisaties die wel maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, maar bijvoorbeeld niet weten waar te beginnen, wat de succesfactoren zijn en wat de valkuilen.

Wat je meeneemt van deze dag
Vanuit verschillende invalshoeken hoor je deze dag verhalen, praktijkvoorbeelden met cases en volg je uiteenlopende workshops. Visionairs, jonge bedrijven en ervaren ondernemers geven zo hun kijk op impact en zorgen dat de belangrijkste thema’s aan bod komen:

  • Het grote verhaal – waarom duurzaam ondernemen noodzakelijk is voor een toekomstbestendig bedrijf.
  • Inzicht in verschillende strategieën voor de kern van je bedrijf.
  • Praktijkvoorbeelden en cases van duurzame impact én winst.
  • Antwoord op vraag: hoe dan? Met workshops over o.a. impactmanagement, methodes en businessmodellen.

Mis het niet!
Kortom, of je nu ondernemer, beleidsmaker, financier of wetenschapper bent, een ambitieus plan op de plank hebt liggen of op een andere manier betrokken bent bij dit onderwerp, we nodigen je graag uit voor een impactvolle dag. Op de website van NRC lees je meer over het programma, de sprekers en koop je natuurlijk de tickets.