Vier de kunst van verandering

Sinds 2021 is dit programma onderdeel van het VriendenLoterij Fonds. Dit fonds is onderdeel van Stichting DOEN. Naast het ondersteunen van radicale verbeelders ondersteunt het VriendenLoterij Fonds vanuit het programma Sociaal Ondernemen en Inclusie ook sociale ondernemers in Nederland.

Vier de kunst van verandering

Het VriendenLoterij Fonds gelooft dat kunst en cultuur van betekenis kan zijn bij het geven van een antwoord op een aantal urgente sociale, economische en ecologische vraagstukken in onze samenleving. Het VriendenLoterij Fonds wil dit stimuleren en zo veel mogelijk mensen hiermee kennis laten maken.

Om dit te bereiken werken we samen met culturele voorlopers die onze verbeelding prikkelen én verandering veroorzaken.

De vier uitgangspunten zijn:

Ondersteuning VriendenLoterij Fonds

Het VriendenLoterij Fonds steunt kunst- en cultuurinitiatieven die midden in de maatschappij staan en onze wereld kritisch bevragen. Initiatieven die samen met mensen uit alle lagen van de samenleving nieuwe perspectieven ontwikkelen en je uitnodigen om de maatschappij op een andere manier vorm te geven.  Met de bijdrage van de VriendenLoterij bieden wij hen rechtstreekse ondersteuning in de vorm van subsidies, leningen, garanties of investeringen.

Aanvraag doen

Wil je een aanvraag doen, meer weten of heb je een vraag? Ga dan naar www.vriendenloterijfonds.nl

Kunst als katalysator voor verandering?

In deze zesdelige podcastserie onderzoekt Dide Vonk, podcastmaker en actrice, hoe en of kunst kan zorgen voor een blijvende maatschappelijke verandering. Iedere twee weken interviewt ze radicale kunstenaars, makers en denkers die mensen uit alle lagen van de samenleving betrekken bij hun projecten, om de maatschappij op een nieuwe manier vorm te geven.