De Ondernemersfabriek: Een bijzonder kadootje

Nieuwsoverzicht

Van je kwetsbaarheid je kracht maken. Met steun van het VriendenLoterij Fonds start conceptstore en sociale onderneming De Ruilfabriek een driejarig project voor ondernemers die werken of starten vanuit een kwetsbaarheid. Met dit project krijgen bijvoorbeeld mensen met een beperking of nieuwkomers de kans weer deel uit te maken van de maatschappij.

Eigen baas zijn

De Ruilfabriek is een conceptstore en sociale onderneming in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. Startende ondernemers krijgen er de kans om op een laagdrempelige manier hun producten te verkopen door het huren van een plek in de winkel of workshopruimte. Mensen die om verschillende redenen niet werken kunnen bij De Ruilfabriek werkervaring en nieuwe contacten opdoen.

Het project: De Ondernemersfabriek

Deelnemers aan het nieuwe driejarige project De Ondernemersfabriek, mensen die willen ondernemen vanuit een kwetsbaarheid, krijgen begeleiding en worden opgeleid in het ondernemerschap. De Ruilfabriek, zzp’ers, samenwerkende bedrijven in het winkelcentrum en andere ondernemers uit De Ruilfabriek, zetten zich in als coach voor de startende ondernemers. Ze krijgen coaching in het oriënteren op ondernemen, het starten met de onderneming en de begeleiding van kwetsbare ondernemers die nu een paar jaar bezig zijn.

Naast de coaching krijgen de deelnemers een plek in De Ruilfabriek Conceptstore of de bijbehorende workshopruimte. Per jaar is er plek voor 20 ondernemers. De eerste sessie start in september 2023. Aanmelden kan via www.deruilfabriek.nl/ondernemersfabriek.

Reineke Schermer, programmamanager Solidaire samenleving: “Het VriendenLoterij Fonds steunt De Ondernemersfabriek omdat het kwetsbare ondernemers zoals mensen met een lichamelijke handicap, psychische achtergrond of nieuwkomers de kans geeft (weer) deel uit te maken van de maatschappij en een inkomen te verdienen.”

Het VriendenLoterij Fonds steunt De Ondernemersfabriek dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.