Startende circulaire textielondernemers ontvangen € 50.000,- via Stichting DOEN

Ben jij een startend textielondernemer en lever jij met je consumentenmerk een bijdrage aan een meer circulaire textielsector? Meld je dan tot en met 15 maart aan en maak kans op een bedrag van 50.000,- om jouw merk op te zetten.

Transitie versnellen naar een circulaire textielindustrie
Misschien ken je ze wel: MUD Jeans (spijkerbroeken van gerecycled denim, inclusief leasemodel), Soft Revolt (3D gebreide BH’s), Loop.a Life (knitwear op basis van gerecyclede wol) en de New Optimist (circulaire & sociale mode). Het zijn een paar toonaangevende voorbeelden van consumentenmerken die ook door DOEN worden gesteund.

Financiering is vaak beperkt, maar zeer belangrijk voor startende ondernemers in de circulaire textielsector. Om deze ondernemers te kunnen ondersteunen, stelt Stichting DOEN in totaal

€ 250.000,- beschikbaar voor vijf beginnende, circulaire textielondernemers in Nederland die met hun consumentenmerk bijdragen aan het versnellen van deze transitie binnen de sector.

Procedure
Een selectiecommissie, bestaande uit Mariette Hoitink (House of Denim), Edson Sabajo (Patta), Thami Schweichler (Makers Unite) en medewerkers van Stichting DOEN, zal de aanvragen beoordelen op onder meer de mate van innovatie, de schaalbaarheid, de omvang van de impact van het initiatief, sterk ondernemerschap en hoe communiceerbaar en inclusief het initiatief is. Op 7 april 2022 maken we bekend welke vijf initiatieven zijn geselecteerd.

Stichting DOEN
Als financier ondersteunt Stichting DOEN voorlopende ondernemers die zich inzetten voor een groene, sociale en creatieve samenleving. Hiervoor zijn grote veranderingen nodig die wij op deze manier willen versnellen. Door deze voorlopers groter, sterker en zichtbaarder te maken, maakt DOEN verandering mogelijk.
Vanuit het programma Circulair Ondernemen werkt Stichting DOEN al een aantal jaren aan de transitie naar een meer circulaire textielsector in Nederland, India en Oost-Afrika. Hierbij ondersteunt DOEN innovatieve oplossingen op alle onderdelen van de keten: van circulaire grondstoffen tot en met alternatieve productiemethoden, hergebruik en vernieuwende consumentenmerken.