Het VriendenLoterij Fonds is een feit!

Nieuwsoverzicht

Voorlopers die steun aanvragen voor hun creatieve initiatieven en sociale ondernemingen kunnen nu terecht bij het VriendenLoterij Fonds.

Nieuwe naam voor BankGiro Loterij Fonds

Het VriendenLoterij Fonds is ontstaan uit het samengaan van het BankGiro Loterij Fonds (onderdeel van Stichting DOEN) en het programma ‘Sociaal Ondernemen en Inclusie’ van Stichting DOEN.

Stichting DOEN ontvangt al haar middelen vanuit de Goede Doelen Loterijen. Om zo goed mogelijk te laten zien wat Stichting DOEN en haar partners mogelijk maken dankzij de deelnemers van de loterijen, communiceren wij vanaf nu over het ‘VriendenLoterij Fonds’ als we het hebben over de steun die wij geven met de bijdrage vanuit de VriendenLoterij.

Het VriendenLoterij Fonds

Het VriendenLoterij Fonds gelooft in een wereld waarin iedereen meedoet en waar ruimte is voor radicale verbeelding. Het fonds ondersteunt sociale ondernemingen die ervoor zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer mee kunnen doen. En het steunt kunst- en cultuurinitiatieven die midden in de maatschappij staan, de wereld kritisch bevragen en mensen uit alle lagen van de samenleving betrekken. Hierdoor ontstaan nieuwe perspectieven en krijgt de samenleving op een andere manier vorm.