Een miljoen gezonde schoollunches dankzij TommyTomato

Nieuwsoverzicht

Wat een mijlpaal! DOEN-partner TommyTomato maakte al een miljoen warme groentelunches voor basisschoolkinderen. Op maandag 5 februari bezorgde Bas Turk, medeoprichter van TommyTomato, de miljoenste lunch bij groep 7 van de Don Boscoschool in Haarlem. Compleet met gouden wikkel, een versierd klaslokaal, buttons, stickers en een levensgrote TommyTomato om mee op de foto te gaan.

Een gezonde generatie oogsten

Slechts 1% van de kinderen in Nederland eet voldoende groenten. TommyTomato wil dit percentage verhogen door gezonde warme groentelunches te leveren op scholen. Zo leren de kinderen samen om gezonder te eten en wordt de basis gelegd voor gezonde keuzes in de toekomst. Inmiddels zijn er 204 scholen aangesloten bij het lunchprogramma en krijgen meer dan 20.000 kinderen wekelijks een vegetarische lunch bezorgd op school.

Hoe het werkt

Per school is er een minimale afname van 80 maaltijden per week nodig om te kunnen starten. Ouders sluiten een abonnement af bij TommyTomato en ouders die de maaltijden niet volledig kunnen betalen, hebben de mogelijkheid naar daadkracht te betalen. Sponsoren vullen het restant aan. De drempel daarvoor is laag. Er worden geen inkomensgegevens gevraagd, maar ouders mogen in een telefoongesprek aangeven wat zij zelf kunnen bijdragen. Zo zijn de gezonde maaltijden voor alle kinderen toegankelijk.

Een mooie mijlpaal

Bas is trots op wat TommyTomato in de afgelopen drie jaar heeft bereikt. “Deze miljoenste lunch is niet alleen een mooie mijlpaal voor ons, maar ook voor de kinderen van Nederland.” Hij kan niet wachten op de komende drie jaar en de mijlpalen die nog behaald gaan worden.

Stichting DOEN steunt TommyTomato dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.