5 vragen aan Coen Persijn, Junior Programmamanager Regeneratieve economie

Nieuwsoverzicht

Hoe is het om te werken bij Stichting DOEN? Dat kunnen onze collega’s zelf het beste vertellen. En daarom laten wij je graag met ze kennismaken! Vandaag stellen we vijf vragen aan Coen Persijn, Junior Programmamanager Regeneratieve economie bij Stichting DOEN.

1. Hoe vind je DOEN als werkgever?
Ik ervaar DOEN als een ontzettend betrokken en gedreven organisatie. Er heerst een open sfeer en er is ruimte voor iedereen (letterlijk én figuurlijk). Mijn collega’s kenmerken zich door hun enorme passie en intrinsieke drive om impact te maken. We werken hard omdat we geloven in de kracht van onze partners. Door ze te ondersteunen kunnen zij meer betekenen voor de wereld. Je kunt bij DOEN enorm veel leren en ontdekken, zowel over inhoudelijke thema’s als over jezelf.

2. Je bent Junior Programmamanager Regeneratieve economie. Kun je hier iets meer over vertellen?
De juniorfunctie is een nog nieuwe rol binnen DOEN, dus het is hier en daar nog wat pionieren en uitzoeken. Binnen het team focus ik mij net als de andere programmamanagers op het goedkeuren en behandelen van projectaanvragen en het onderhouden van relaties met partners. Binnen het thema ‘Regeneratieve economie’ ben ik mijn eigen portfolio aan het opbouwen gericht op de thema’s ‘Natuurlijke materialen’ en ‘Circulair ondernemerschap’. Naast het behandelen van projectaanvragen bezoek ik regelmatig evenementen en spreek ik wekelijks met interessante mensen en organisaties om mijn kennis rondom actuele ontwikkelingen in de maatschappij op peil te houden.

3. Wat is jouw favoriete door DOEN gesteunde initiatief en waarom?
Dat is toch wel Kosmotive: een geweldig inspirerend initiatief uit Rwanda dat uitwasbaar maandverband produceert uit gerecycled textiel. Met het aanbieden van het maandverband (dat vele malen goedkoper is dan het huidige aanbod) en de daarbij behorende voorlichting, proberen ze vrouwen meer in hun recht te zetten en te bekrachtigen in de samenleving. Ik was meteen erg enthousiast over dit initiatief en ben dan ook erg blij dat we Kosmotive sinds kort vanuit DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij steunen.

4. Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Dat verschilt van dag tot dag. Op maandag en dinsdag ben ik vaak op kantoor en trappen we de week af met interne overleggen, een paar kopjes koffie, samen lunchen en het bijwerken van mijn mailbox. Op woensdag en vrijdag werk ik meestal thuis en kan ik me verdiepen in inhoudelijke stukken en meters maken met het schrijven van voorstellen voor het ondersteunen van de initiatieven. Op donderdag ben ik meestal op pad. Dan gaan we op bezoek bij partners of naar relevante en interessante evenementen. Mijn werk is heel dynamisch, veelzijdig en uitdagend. Precies waar ik energie van krijg!

5. Wat vind je het leukste aan je werk?
Het mogen samenwerken met veel gedreven en innovatieve ondernemers die zich inzetten voor maatschappelijke uitdagingen in nationale én internationale context. Al deze mensen spreken uit zoveel enthousiasme en beademen het maken van een wezenlijk verschil. Door dagelijks met hen in contact te zijn, ervaar ik wat voor verschil zij maken. Samen met mijn collega’s help ik hun initiatieven groter en sterker te maken. Dat vind ik enorm waardevol en boeiend.