3 augustus 2018
nieuws

Een beweging van maar liefst 120.000 mensen die kiezen voor stroom die écht groen is, die zich inzetten voor energiebesparing en voor eigen opwek. Klanten van Qurrent gebruiken gemiddeld 17% minder energie dan andere Nederlanders.  Dat blijkt uit het nieuwe rapport van onze dochteronderneming Qurrent.

Volgens de cijfers gaat het Nederland sociaal en economisch voor de wind. Er is vertrouwen en de economie draait op volle toeren. Helaas draait deze economie voor het overgrote deel nog steeds op grijze energie. Sterker nog, in heel Europa wekt alleen Luxemburg minder groene energie op dan wij. Dat is de reden dat Stichting DOEN in 2011 is gestart met Qurrent. De Consumentenbond heeft Qurrent inmiddels al 4 jaar op rij uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland.           

Met Qurrent willen we niet alleen zelf het verschil maken, maar ook anderen inspireren het anders te DOEN. Zo laat Qurrent in meer dan 30 zonneprojecten en met initiatieven als de Buurtmolen en Windtegoed zien dat mensen, arm en rijk, op een toegankelijke en betaalbare manier zelf schone energie kunnen opwekken. Stap voor stap gaan we zo richting een fossielvrij Nederland in 2030.

Om dit doel te bereiken moet je als relatief kleine speler slim zijn. Hoe? Lees in dit ‘Maatschappelijke Impactdocument’ hoe Qurrent samen met haar leden groen groot, groter, grootst maakt.