7 maart 2018
nieuws

It giet oan! Qurrent, 100% dochter van Stichting DOEN, opent op zondag 11 maart de allereerste Buurtmolen in Herbaijum, Friesland. Dit is een windmolen die stroom opwekt voor de omwonenden en kleiner en stiller is dan reguliere windmolens. Huishoudens die stroom afnemen zijn automatisch mede-eigenaar en vrijgesteld van energiebelasting. Zo kunnen ze eigen duurzame energie produceren en daar ook financieel voordeel bij hebben. Op naar een fossielvrij Nederland!

Wat maakt dit project zo bijzonder?

  • Iedereen in de postcoderoos kan meedoen: Voor het eerst in Nederland kun je meedoen met een windmolen zonder zelf te investeren;
  • Laagste stroomtarief van Nederland: Je betaalt geen energiebelasting en dat 15 jaar lang;
  • Meer draagvlak voor wind op land: De Buurtmolen verdeelt de lusten en de lasten eerlijk. Zo worden mensen enthousiast gemaakt voor (duurzame) windenergie.

Benieuwd hoe de eerste Buurtmolen eruit ziet? Kijk dan op 11 maart naar het weerbericht van Piet Paulusma uur op SBS 6. De weerman - die uit het mooie Herbaijum komt - presenteert die dag het weer bij de molen. Oant moarn!

Qurrent
Qurrent is energieleverancier van knalgroene energie tegen inkoopprijs en wordt al vier jaar op rij door de Consumentenbond en Greenpeace uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Naast energie leveren helpt Qurrent klanten actief met het opwekken en besparen van energie. Op dit moment heeft de organisatie meer dan 140.000 klanten. Qurrent is 100% dochter van Stichting DOEN.