24 mei 2017
nieuws

Procredit Holding staat vanaf heden genoteerd aan de Social Stock Exchange in Londen. Aan deze bijzondere alternatieve beurs zijn enkel sociale en duurzame bedrijven verbonden, met als doel beleggers en groot kapitaal aan te trekken.

ProCredit Holding is de moedermaatschappij van een bankgroep die zich richt op het midden- en kleinbedrijf en daarnaast particulieren financiële diensten biedt in de vorm van betaal- en spaarrekeningen. Op deze manier krijgen ook kleine ondernemers toegang tot de financiële sector, zelfs in de armste gebieden ter wereld. DOEN is aandeelhouder in de holding en heeft tevens direct geïnvesteerd in banken van ProCredit, waaronder in Honduras en Mexico.

Daan Laméris
‘De toelatingseisen voor Social Stock Exchange zijn streng. Er wordt kritisch gekeken naar het bedrijf. Zo dient de organisatie onder andere een impact rapport te publiceren. De notering aan deze beurs is een erkenning voor ProCredit als sociaal en duurzaam bedrijf, vergroot de zichtbaarheid van de organisatie en biedt ProCredit de mogelijkheid zich te presenteren aan impactinvesteerders.Een hele mooie kans!’
Daan Laméris
Team Manager

Benieuwd naar het effectenrapport van ProCredit Holding? Lees ‘m hier!
Meer over de Social Stock Exhange.