Postcode Loterij Buurtfonds

Veel bewoners hebben ideeën over hoe zij hun buurt nog mooier en leefbaarder kunnen maken. Denk aan nieuwe speeltoestellen voor de kinderen, meer groen in de buurt of activiteiten voor oudere buurtbewoners. Dit zijn allemaal buurtprojecten die een buurt nog fijner kunnen maken.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten financieel te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden. Zo maken we met z’n allen Nederland een stuk mooier! Ook hoopt het Postcode Loterij Buurtfonds zo meer mensen te inspireren om ook in actie te komen.

Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties- en initiatieven kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,-. Een aanvraag indienen kan eenvoudig en snel via deze website. Is een aanvraag goedgekeurd? Dan staat de bijdrage binnen 2 tot maximaal 6 weken op de rekening.

Ondersteuning Postcode Loterij
Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN, het fonds van onder andere de Nationale Postcode Loterij. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij heeft het Postcode Loterij Buurtfonds sinds de oprichting in oktober 2020 al meer dan 1000 buurtprojecten door heel Nederland ondersteunt. Een aantal voorbeelden zijn: