24 augustus 2018
nieuws

Cultuur moet je vieren! En dat is precies wat we dit weekend in Amsterdam gaan doen. Tradtioneel trappen we het nieuwe culturele seizoen af met de Uitmarkt in Amsterdam. Tijdens deze 41ste editie vieren we het beste dat de Nederlandse kunst & cultuur ons heeft te bieden. Met muziek, dans, film,literatuur en meer. Met in het hart van het Marineterein het BankGiro Loterij Museumkwartier. Hier bieden grote en kleine musea je een voorproefje van wat je de komende tijd bij hun kunt zien en doen. Ook wij zijn er bij met drie partners van onze culturele tak: het Bankgiro Loterij Fonds.

Het BankGiro Loterij Fonds gelooft in de kracht van verbeelding. Daarom steunt het met de bijdrage van de BankGiro Loterij culturele initiatieven in Nederland die jou als bezoeker inspireren, ontroeren en/of aan het denken zetten. Op de Uitmarkt maak je kennis met drie van deze initiatieven. Elk geven zij op hun eigen manier hun visie op de toekomst. We stellen ze graag aan je voor.

BredaPhoto

Fotografen bieden manieren om anders naar de wereld te kijken. Zij laten zien dat de wereld om ons heen zich razendsnel ontwikkelt. Zij brengen ontwikkeling van de wetenschap in beeld. De wetenschap die ons allemaal in staat stelt meer dan ooit onze toekomst te vormen. Doe een stap terug, kijk naar de voorbijrazende ontwikkelingen en vraag je af wat de impact is op jouw toekomst. Kom letterlijk even stilstaan bij het werk van fotografen van over de hele wereld.

Ferrotopia (Stichting NDSM)
Ferrotopia, een grootschalige kunstinstallatie van Atelier Van Lieshout, de studio van kunstenaar Joep van Lieshout. Ferrotopia is een kunstwerk in de openbare ruimte, functionerende werkplaats en pop-up museum ineen. Een ode aan staal referend aan de industriƫle geschiedenis van wat eens de grootste scheepswerf van Europa was. Op de Uitmarkt brengen ze deze ode in de praktijk door ijzer te smeden. Ook benieuwd naar de fijne kneepjes van deze oude ambacht? Kom dan een kijkje nemen.Robot
Love
Robot Love is een interactieve tentoonstelling over de liefde tussen mens en robot. In Robot Love stellen meer dan 50 kunstenaars je de vraag of robots in staat zijn tot liefde. En of jij van ze kunt houden. Is alles mogelijk in die liefde of hebben robots ook rechten? Kom langs, ontmoet een robot en stel jezelf ook de vraag of liefde tussen mens en robot kan bestaan.

We zijn er zaterdag en zondag de hele dag. Dus laat je verrassen en insiperen en ontmoet ons en vele anderen in het BankGiro Loterij Museumkwartier. Kijk voor meer informatie op de website van de Uitmarkt.