15 september 2018
nieuws

Een wandeling of fietstocht door de stad langs sociale ondernemingen waar prachtige, duurzame, producten worden gemaakt of geserveerd: dat zijn de Conscious Shopping Routes in Amsterdam. De routes zijn een initiatief van verschillende partijen en de Gemeente Amsterdam om sociaal en duurzaam ondernemen meer op de kaart te zetten en mensen te inspireren om duurzaam te shoppen. En dat is iets dat DOEN enkel kan aanmoedigen! Want in Amsterdam barst het tegenwoordig van voorlopers die de wereld een stukje groener en socialer maken. Dus fiets of loop verschillende routes in de buurten Noord, Zuid, Zuidoost, West, Nieuw-West, Oost en Centraal en ontdek de meest sociale en duurzame hotspots van de stad!

In de 7 routes zijn ook ondernemingen opgenomen die door DOEN worden ondersteund. Zo kan er gewinkeld worden bij duurzame kleding fabrikant Studio Jux en serveert sociale onderneming Dignita een heerlijk ontbijt of lunch, bestaande uit lokaal geproduceerde ingrediƫnten. Na afloop van de wandeling kan men bij de sociale bierbrouwerij De Prael terecht voor een welverdiend biertje, of bij sociale onderneming Ctaste voor een avontuurlijk diner in het donker. Deze twee sociale ondernemingen zetten zich in om mensen die moeilijk aan werk komen, weer mee te laten doen aan de samenleving.

In totaal zijn er 48 bijzondere organisaties in de routes opgenomen die een positieve impact hebben op de maatschappij of op het milieu. Ga je mee op ontdekkingsreis? Meer informatie over de Conscious Routes en de ondernemers die zijn aangesloten vind je hier.