16 januari 2018
nieuws

Voor de zevende editie van de New Material Award wordt weer gezocht naar de nieuwste innovaties en innovatieve toepassingen van duurzame materialen en technieken. Hiermee worden kunstenaars, ontwerpers en architecten uitgedaagd een bijdrage te leveren aan een beter milieu en CO2-reductie op het gebied van duurzame materialen. 

New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN (vanuit bijdrage Nationale Postcode Loterij), Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. Sinds 2009 - toen DOEN | Materiaalprijs geheten - worden nieuwe duurzame materialen en innovatieve technieken ingezonden.

Twee prijzen
Er zijn twee prijzen: de New Material Award ten bedrage van €15.000 voor een eindontwerp en de New Material Fellow met €5.000 en een fellowship bij Het Nieuwe Instituut voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.

Een nominatiecommissie selecteert uit alle inzenders 16 tot 18 ontwerpen voor een tentoonstelling tijdens de Dutch Designweek 2018 en de Salone del Mobile 2019 in Milaan, Italië. De juryleden van de twee prijzen komen uit de duurzame, technische, kunst en onderwijssector.

Ontwerpen en ideeën inzenden
Op donderdag 18 januari aanstaande is de lancering van de zevende editie in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Vanaf dan kunnen kunstenaars, architecten en ontwerpers hun ontwerpen en ideeën inzenden voor de New Material Award 2018. Inzenden kan tot 27 april 2018. De winnaars worden op 20 oktober 2018 bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Kijk voor meer informatie over de Award en eerdere winnaars op newmaterialaward.nl.