11 mei 2018
nieuws

Hoog bezoek bij onze partner Social Label in Den Bosch! Daar opent vandaag niemand minder dan Koningin Máxima het Social Label Lab: een nieuwe werkplaats voor de ontwerpers en makers van Social Label die ook dient als conceptstore waar de designproducten van het label verkocht worden.

Social Label verbindt topontwerpers zoals Piet Hein Eek en Borre Akkersdijk aan werkplaatsen waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werken. Deze mensen maken de producten die zijn ontworpen door de designers. Zo wordt nieuw werk gecreëerd en bouwt Social Label aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Daarom steunt DOEN met de bijdrage van de VriendenLoterij deze sociale onderneming.

Het Social Label Lab
Een oude fabriek in Den Bosch is getransformeerd tot een nieuwe ruimte en een eigentijds lab en conceptstore. Vanuit deze plek wordt gewerkt aan de Social Label-collectie en community. Publiek kan ook winkelen in de monumentale conceptstore, die is verdeeld over twee verdiepingen met werk-units gemaakt van herbestemde graansilo’s en watertorens. Ontwerper Piet Hein Eek werd gevraagd voor de architectuur van de nieuwe ruimte en ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) deed de inrichting.

Na de officiele opening met Koningin Máxima is het Social Label Lab vanmiddag vanaf 14.00 uur voor publiek geopend. Iedereen is dan welkom om de ruimte te komen bewonderen. Ook op zaterdag 19 mei en zondag 20 mei worden van 14.00 tot 18.00 uur rondleidingen gegeven.

DOEN vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Meer inspirerende initiatiefnemers die wij steunen komen aan het woord in onze nieuwe special over sociaal ondernemen.