28 februari 2017
nieuws

Vorige week opende Samasource het eerste Europese kantoor en wel in Den Haag. Tijdens een launch event dat Samasource samen met ImpactCity- Den Haag Innovators en de WestHolland Foreign Investment Agency organiseerden, werd dit mooie nieuws naar buiten gebracht.
Samasource is een Sociaal Outsourcing bedrijf in Nairobi, met ongeveer 100 werkplekken. Met het Impact Sourcing Center laat Samasource zien dat outsourcen van IT diensten naar Kenia op een sociale/eerlijke manier kan en is hiermee een voorbeeld voor andere outsourcing centers.  Samasource is een non-profit onderneming die werkgelegenheid creëert voor jongeren in sloppenwijken in data outsourcing diensten, oftewel “impact sourcing”. Voor veel mensen is dit een eerste officiële baan, een begin van een professionele carrière.

Nieuw kantoor in Den Haag
De stad Den Haag heeft ze gevraagd om naar Nederland te komen, zodat Samasource ook hier impact kan creëren. The Hague Impact City wil bedrijven zoals Samasource ondersteunen, zodat er een ecosysteem van impactvolle bedrijven in Den Haag ontwikkeld wordt.

Stichting DOEN en Samasource
Stichting DOEN ondersteunt Samasource vanuit de bijdragen van de Nationale Postcode Loterij. DOEN gelooft in hun vernieuwende en sociale business model en heeft gezien hoe zij grote klanten als Google aan zich weten te binden. Hiermee is deze onderneming in staat het leven van vele jongeren uit de sloppenwijken van Nairobi positief te veranderen.