3 maart 2017
nieuws

Klimaatverandering tegengaan en 500.000 euro winnen!
De zoektocht naar start-ups die klimaatverandering tegengaan is weer begonnen. Groene start-ups kunnen hun ondernemingsplan inzenden via www.greenchallenge.info. Door mee te doen maken zij kans op 500.000 euro om hun vondst op de markt te kunnen brengen. De Postcode Lottery Green Challenge is een van ‘s werelds grootste jaarlijkse competities op het gebied van duurzaam ondernemen. Start-ups uit de hele wereld kunnen meedoen.

De finale is op 14 september in Amsterdam. Vorig jaar zonden 292 start-ups uit 61 landen hun plan in. Uiteindelijk ging PHYSEE, een start-up uit Delft die ramen ontwikkelt die energie opwekken, met de hoofdprijs naar huis.

“Baanbrekende, duurzame oplossingen verder brengen”
Sinds 2007 organiseert de Nationale Postcode Loterij de Postcode Lottery Green Challenge.
Marieke van Schaik, managing director van de Postcode Loterij: “Vanuit de missie bij te dragen aan een groene wereld organiseren wij dit jaar voor de 11e keer deze internationale wedstrijd. Wereldwijd worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Tegelijkertijd zien we heel veel goede initiatieven om klimaatverandering een halt toe te roepen. Met de Postcode Lottery Green Challenge willen we ervoor zorgen dat die groene start-ups hun baanbrekende, duurzame oplossingen verder kunnen ontwikkelen en op de kunnen markt brengen.”