Duurzame Energie

Duurzame energie voor iedereen

Klimaatverandering is overal merkbaar. Extreme natuurverschijnselen komen steeds vaker voor en leiden tot migratiestromen. Daarnaast is de energiewereld sterk in beweging. Er ontstaat een totaal ander energielandschap. De vraag naar innovatieve oplossingen en slimme (technische) toepassingen voor een duurzame samenleving is dringend.

Ondersteuning DOEN

DOEN ondersteunt initiatieven die de overgang naar een duurzamere samenleving versnellen en richt zich daarbij op voorlopers met een bedrijfsmatige aanpak. De initiatieven zijn voorbij ‘proof of concept’ en dichtbij marktintroductie of zijn partijen die het ecosysteem bij elkaar brengen en/of de sector versterken.

DOEN richt zich op voorlopers in Oost-Afrika en India, die zich inzetten om toegang tot duurzame energie te realiseren, bijvoorbeeld door consumenten en ondernemers op het platteland zelf duurzame energie op te laten wekken en gebruik van fossiele energie te besparen.

DOEN biedt deze voorlopers rechtstreekse ondersteuning in de vorm van subsidies, leningen, garanties of investeringen.

Voorbeelden

Qurrent

Om verdere klimaatverandering tegen te gaan is versnelling van de energietransitie hard nodig. En daarvoor moeten alle zeilen worden bijgezet. Qurrent is een van de vele duurzame energie initiatieven die DOEN met dat doel heeft ondersteund. Na zeven jaar van snelle groei en ontwikkeling draagt DOEN in 2018 haar aandelen over aan Greenchoice. Door deze krachtenbundeling krijgen de vernieuwende energie opwek- en besparingsinitiatieven van Qurrent meer impact.

Aanvraag doen

DOEN behandelt op dit moment met name aanvragen vanuit opkomende economieën, met voorkeur voor Oost-Afrika en India. Wil je een aanvraag doen? Lees dan eerst de criteria van dit programma.  

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op met Katja Berends, teammedewerker Duurzame Energie, via: [email protected]