Duurzame Energie

Duurzame energie voor iedereen

Klimaatverandering is overal merkbaar. Extreme natuurverschijnselen komen steeds vaker voor en leiden tot migratiestromen. Daarnaast is de energiewereld sterk in beweging. Er ontstaat een totaal ander energielandschap. De vraag naar innovatieve oplossingen en slimme (technische) toepassingen voor een duurzame samenleving is dringend.

Ondersteuning DOEN

DOEN ondersteunt initiatieven die de overgang naar een duurzamere samenleving versnellen en richt zich daarbij op voorlopers met een bedrijfsmatige aanpak. De initiatieven zijn voorbij ‘proof of concept’ en dichtbij marktintroductie of zijn partijen die het ecosysteem bij elkaar brengen en/of de sector versterken.

DOEN richt zich op voorlopers in Oost-Afrika en India, die zich inzetten om toegang tot duurzame energie te realiseren, bijvoorbeeld door consumenten en ondernemers op het platteland zelf duurzame energie op te laten wekken en gebruik van fossiele energie te besparen.

DOEN biedt deze voorlopers rechtstreekse ondersteuning in de vorm van subsidies, leningen, garanties of investeringen.

Voorbeelden

Afsluiting Duurzame Energie Nederland

Het programma Duurzame Energie Nederland is in 2010 gestart om de energietransitie in Nederland te versnellen. DOEN heeft als een vliegwiel bijgedragen aan het versnellen van de transitie door initiatieven te ondersteunen die demonstreren, inspireren en versterken. De rol van DOEN voor nieuwe financieringen is overgenomen door andere financiers (inclusief overheden) en het programma wordt nu afgesloten. Bekijk de resultaten en het portfolio met de 60 duurzame ondernemers die door de jaren heen zijn ondersteun.

Aanvraag doen

DOEN behandelt op dit moment met name aanvragen vanuit opkomende economieën, met voorkeur voor Oost-Afrika en India. Wil je een aanvraag doen? Lees dan eerst de criteria van dit programma.  

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op via [email protected]