20 oktober 2016
nieuws

Van 22 tot en met 30 oktober vindt in Eindhoven de 15e editie van Dutch Design Week plaats. Meer dan 2.500 nationale en internationale ontwerpers etaleren tijdens dit grootste designevenement van Noord-Europa hun werk, talent en kennis. Stichting DOEN en het BankGiro Loterij Fonds zijn hier natuurlijk ook bij!
Het BankGiro Loterij Fonds ondersteunt het programma It’s Your World, waarin de vraag centraal staat welke cruciale rol design speelt in het vinden van oplossingen voor de vragen en uitdagingen van de samenleving van vandaag en ook die van morgen. Het programma bestaat uit verschillende exposities en evenementen. Lees meer over dit programma.

New Material Award
Op de eerste dag van Dutch Design Week vindt gelijk de uitreiking van de New Material Award plaats. De genomineerde ontwerpen worden tentoongesteld tijdens Dutch Design Week in de Kazerne en op zaterdag 22 oktober worden door een vakjury de winnaars bekendgemaakt.
De New Material Award introduceert de ontwerpen van de toekomst. De tweejaarlijkse prijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten uit om nieuwe materialen en innovatieve technieken toe te passen. De ontwerpen die zo ontstaan zullen bijdragen aan een betere en duurzame samenleving. De New Material Award gelooft in de innovatieve kracht van creativiteit binnen diverse design- en kunstdisciplines op het gebied van duurzaamheid, materiaalontwikkeling en -toepassing.
De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut.

Daarnaast zijn er nog andere partners van DOEN en het BankGiro Loterij Fonds te vinden, zoals Social Label, Atelier NL en Tjeerd Veenhoven. Een uitgebreid overzicht is te vinden op de website van het BankGiro Loterij Fonds.