25 oktober 2017
nieuws

De Dutch Design Week brengt designers uit alle delen van de wereld bij elkaar. Eindhoven is ruim een week de plek om te ontdekken hoe design onze toekomst kan veranderen en verbeteren. Het is ook de plek waar je overal initiatieven tegenkomt die wij steunen vanuit de bijdrage van de Goede Doelen Loterijen. Want waar over de toekomst wordt nagedacht, daar zijn onze voorlopers ook. Een overzicht:

New Material Award Business Model Challenge
Tien ontwerpers die eerder kans maakten op de New Material Award (helaas niet wonnen) tonen hun potentie tijdens de Dutch Design Week. Via de ‘New Material Award Business Model Challenge’ hebben zij twee maanden gewerkt aan hun duurzame concept en materialen. Tijdens de Dutch Design Week presenteren zij met de eigen ontwikkelde concepten hun visie op de toekomst.

Social Label
Designcollectie gemaakt door toonaangevende ontwerpers en mensen die niet zo makkelijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt.

Makers Unite
Een sociale onderneming die, via creatieve producten en opdrachten, kansen biedt aan mensen die nieuw zijn in ons land.

Het Jongerenhuis
Middenin Eindhoven bevindt zich De Huiskamer, een centrum voor informatie, begeleiding, educatie en cultuur voor nieuwkomers in de stad. 

Aectual Floors
Presenteert hun eerste 3D-geprinte vloer!

Botanic Bites
Stel je voor dat je op hetzelfde stuk land 15 keer meer plantaardig eiwit kan verbouwen dan dierlijk en dat je worsten kan maken die 15 keer langer zijn.

Kortom, een week om je ogen open te houden en de stad in te trekken. Kijk op de website voor het volledige programma en dompel je onder in de wereld van design.