22 december 2017
nieuws

De laatste maand van het jaar is voor velen een echte feestmaand. Terwijl het buiten koud en donker is zoeken we binnen de gezelligheid op. We komen samen met vrienden en familie en traditioneel is december rijkelijk gevuld met eten en cadeaus.  In al deze rijkdom staan we ook stil bij mensen die het minder hebben. Voor wie we wat kunnen DOEN. Deze kerstgedachte leeft bij de door ons ondersteunde initiatieven het hele jaar door. Zij zijn altijd bezig met de wereld een stukje beter maken voor iedereen. Daarom hebben we speciaal voor kerst een aantal tips op een rij gezet. Leuke cadeaus, lekker eten of geslaagde uitjes van voorlopers die oog hebben voor anderen.

Refugee Company (vanuit bijdrage VriendenLoterij) 
Refugee Company is een bijzondere organisatie die razendsnel praktische en creatieve oplossingen aandraagt voor vluchtelingen in Nederland. Vluchtelingen met een creatieve achtergrond kunnen er aan de slag met hun kansen op de arbeidsmarkt. Zo is er een restaurant in de oude Bijlmerbajes waar je zeker eens langs moet gaan en is er webshop met kleding die hun de eigen design academie is gemaakt. 

SpeedComfort (vanuit bijdrage Postcode Loterij)
Het cadeau dat blijft geven is de slimme radiatorventilator van SpeedComfort. Deze helpt je radiatoren de warmte sneller door je huis te verspreiden. Hierdoor verbruikt deze minder gas en dit bespaart tot wel 30% op je energierekening. Goed voor het milieu en de portemonnee. Te koop in verschillende varianten. 

i-did (vanuit bijdrage VriendenLoterij)
Bij i-did komen een circulaire en sociale samenleving samen. De prachtige tassen van resttextiel zijn gemaakt door mensen die al langere tijd werkloos zijn. Bij i-did vinden zij de aansluiting terug. Het perfecte cadeau voor onder de boom.

Bakkerij Confuus (vanuit bijdrage VriendenLoterij)
Het zijn geen feestdagen zonder lekkernijen! Bij Confuus haal je daarom een heerlijke, ambachtelijke taart. Van suikervrij en veganistisch tot heerlijk 'ongezond'. Gewoon online te bestellen en gemaakt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Chocolatemakers (DOEN Participaties)
Deze chocolademakers nemen het heft in eigen handen en produceren van boon tot reep alles zelf. Hierdoor zorgen zij voor een duurzaam productieproces en Ingrediënten waarvoor een eerlijke prijs is betaald. Bestellen doe je online

Peergroup (BankGiro Loterij Fonds)
Beleef van 15 december tot en met 7 januari het verhaal van de gevreesde Friese verzetsstrijder Grutte Pier. Een voorstelling die samen met dorpsbewoners is gemaakt en wordt gehouden op de belangrijkste plekken uit zijn leven. Kijk online voor info over kaarten en speellocaties.

Social Label (vanuit bijdrage VriendenLoterij)
Bij Social Label werken makers met een afstand tot de arbeidsmarkt samen met bekende ontwerpers. Dit levert prachtige producten op voor de kleine en de wat grotere portemonnee.  Voor ieder wat wils.

Coco Conserven (vanuit bijdrage Postcode Loterij)

Ideaal voor het kerstdiner zijn de producten van Coco Conserven. Dit zijn culinaire en duurzame gerechten in blik. Vol van smaak, lang houdbaar en simpel te vervoeren. Hierdoor verspil je minder eten én energie! Te koop online en in de winkel.

Maas theater en dans – Beauty en het beest (
BankGiro Loterij Fonds)
Zoek van 14 december tot en met 11 maart de warmte op bij een liefdesverhaal voor alle leeftijden met de voorstelling Beauty en het beest. Een voorstelling gemaakt samen met jongeren uit de verschillende steden waar de voorstelling speelt. Kijk online voor alle data en locaties

Ga zelf op ontdekking!
Bovenstaande is slechts een greep uit de mogelijkheden. Kijk op onze netwerkkaart om alle initiatieven te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld een ontmoetingsplek om langs te gaan wanneer je de familie even wilt ontvluchten. Wat je ook gaat DOEN de laatste weken van 2017, wij wensen je in elk geval hele fijne feestdagen en een zo groen, sociaal en creatief mogelijk 2018!