9 augustus 2017
nieuws

Na een inspirerende en succesvolle reeks over het versnellen van de Energietransitie gaan we opnieuw als partner in zee met NRC Live. In het najaar start een nieuwe serie genaamd: 'De kracht van circulair’. Het kabinet heeft met het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ een concreet doel gesteld en het lijkt dat we de goede kant op gaan. Maar is dit eigenlijk wel zo? En hoe zorgen we er voor dat we in de overgang van een lineaire naar een circulaire economie niet blijven hangen in een recycle-economie 2.0?

Net als de overstap van grijze naar groene energie is het bij de overstap van een verspillende naar een circulaire economie belangrijk dat alle betrokken partijen, van overheid tot consument, de noodzaak zien en dus de wil tonen om de transitie mogelijk te maken. Circulaire ondernemers hebben de steun nodig van de overheid én financiële instellingen, maar ook van elkaar. Partijen in deelprocessen en deelprocessen van deelprocessen zullen de verantwoordelijkheid moeten nemen en delen om de transitie te realiseren. En last but not least is het aan de consument om bewuste keuzes te maken. Natuurlijk willen we toe naar een economie waarin elke keuze goed is, maar in de tussentijd zullen we zelf het verschil moeten maken.

In thema's verdeeld over vijf avonden gaan experts uit verschillende hoeken over deze onderwerpen in gesprek. Waarbij op de laatste avond visionairs, opinieleiders en koplopers uit politiek en wetenschap in debat gaan over de toekomst van een circulair Nederland.

Op dinsdagavond 7 november start de serie met het thema ‘De Toekomst is Circulair’. Kijk voor meer informatie over deze en de andere avonden op www.nrclive.nl/krachtvancirculair/
Hier kun je kaarten kopen als je erbij wilt zijn en na elke avond een verslag vinden met de hoogtepunten.

De andere partners die deze serie mogelijk maken zijn ABN Amro en Climate-KIC.