Caravane Culturelle pour la Paix is een culturele karavaan voor de vrede die langs festivals en vluchtelingenkampen reist in Mali, Marokko, Mauritaniƫ, Niger en Burkina Faso. Er zijn muziekoptredens van gerenommeerde muzikanten van uiteenlopende etnische achtergronden, kunstnijverheidsmarkten en workshops in o.a. productvernieuwing en -design.

De culturele karavaan biedt tegenwicht tegen de crisis in Mali en de Sahara en heeft grote symbolische en inhoudelijke waarde. Het draagt een concrete boodschap van samenwerking en eenheid uit. Het geeft vluchtelingen en bewoners een positief doel in de dagelijkse ellende.
Het is een bijzondere en historische samenwerking tussen de drie festivals, Taragalte van Association Zaila, Fesival sur le Niger en Festival au Desert. Voor het eerst sinds lange tijd worden de oude routes in de Sahara weer gebruikt voor een positieve culturele samenwerking en niet voor drugs, extremisme en criminaliteit. Alle drie de festivals zijn eerder door DOEN gefinancierd en hebben bewezen in korte tijd grote evenementen te kunnen produceren. 

Organisatie Festival au Desert
Uit de bijdrage van: Nationale Postcode Loterij