23 januari 2018
nieuws

Onze partner Black Bear, een duurzame technologiebedrijf, staat in de 2018 Global Cleantech 100. Dit is een lijst met de 100 beste private organisaties in schone technologie. Zij hebben de meest innovatieve en veelbelovende ideeën ter wereld en worden gezien als de beste bedrijven om de uitdagingen van de schone technologie van morgen op te lossen.

Deze negende editie werd samengesteld door Cleantech Group met behulp van onderzoeksgegevens en een expertpanel. Black Bear en de andere 99 bedrijven werden gekozen uit meer dan 12.000 nominaties.
In de lijst zijn ook andere partners van DOEN te vinden, zoals Bboxx en M-Kopa.

“We are pleased to be selected as a Global Cleantech 100 company. It is another validation of our current traction and builds on our recent announcement of the AkzoNobel partnership” says Martijn Lopes Cardozo, CEO of Black Bear

Black Bear brengt de circulaire economie naar autobanden. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld waarmee ze hoge kwaliteit koolstof kan halen uit rubberen banden. Zo hoeft het niet meer uit vervuilende ruwe olie gehaald te worden, een goede oplossing voor het bedrijfsleven. Koolstof wordt niet alleen toegepast in autobanden, maar wordt ook gebruikt als pigment in verf, plastic en inkt. Deze innovatie is een duurzame oplossing voor twee problemen: het overschot aan rubberen banden en het verminderen van het gebruik van ruwe olie.

Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij pioniers als Black Bear ondersteunen.