28 juni 2017
nieuws

In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juli tovert het BankjesCollectief de straten over de hele wereld weer om tot een groot openlucht café. Iedereen met een bankje en iets lekkers om te eten, leuks om te doen of een andere activiteit is dan voor een dag of twee straatcafé-eigenaar. Geopend voor iedereen!

We leven in een tijd waarin we onbewust, maar misschien ook uit gemak in een steeds kleinere bubbel leven. De kloof tussen arm en rijk, autochtoon en allochtoon en hoog opgeleid en laag opgeleid groeit terwijl het juist belangrijk is dat we elkaar blijven vinden en spreken.

Het Bankjescollectief is een luchtige en gezellige manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken, maar vooral om te laten zien hoe makkelijk en leuk het is om je buurtbewoners te leren kennen. Uit de resultaten blijkt ook dat de ontmoetingen leiden tot meer buurtcontacten en nieuwe ideeën voor de buurt. De stoep als universele verbinder!

We moedigen iedereen dan ook aan om mee te DOEN! Dit kan op twee manieren. Je kunt zelf een bankje aanmelden en je openingstijden en aanbod bepalen of je gaat lekker bankhoppen en schuift aan bij bankjes bij jou in de buurt. Alle informatie vind je op de speciale website: www.bankjescollectief.nl